KıbrısManşet

Büyükoğlu: Özel sektörün sendikalaşması için mücadele edeceğiz

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Eren Büyükoğlu, ülkede her kesimin örgütlü olduğunu, bu nedenle herkesin sesini çıkarıp hakkını arayabildiğini, yalnızca özel sektör çalışanlarının örgütlenmesinin engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti.

1500 TL’lik yardımların yapılmasını yakından takip ediyoruz

 

 HAKSEN olarak hem bileşeni olduğumuz Emek Platformu’nda, hem de sendikamızın kendi girişimleriyle özel sektör emekçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına mücadelemize devam etmekteyiz.

Özel sektör emekçilerinin öksüz olmadığının bilinmesini isteyen Büyükoğlu, HAKSEN olarak kısa vadede 1500 TL’lik yardımların yapılmasını yakından takip ettiklerini, uzun vadede ise hem asgari ücretin kamudaki en düşük maaşa endekslenmesi, hem de sendikalaşmanın önünün açılması için mücadelelerinin sürdüğünü kaydetti.

Bilinmelidir ki özel sektör emekçileri öksüz değildir

 

Bu bağlamda sendika olarak kısa vadede özel sektör çalışanlarına 1500 TL’lik yardımların ulaştırılmasını yakından takip etmekteyiz. Uzun vadede ise asgari ücretin kamudaki en düşük maaşa endekslenmesi mücadelesinin özel sektör çalışanları için hayati önemde olduğuna inanmaktayız.

Özel sektörün sendikalaşması için mücadele edeceğiz

 

Toplumsal yaşamdaki her kesim için geçerli olan şey; örgütlü olunduğu sürece haklara sahip çıkılabildiğidir. Bu nedenle özelde sendikalaşmanın pratikte hayata geçirilebilmesi için mücadele etmek, sendikamızın en önemli önceliklerinden biri olmaya devam edecektir.

Ancak bugün de sendikalı olsun ya da olmasın, özel sektör çalışanlarının öksüz olmadığı bilinmelidir.

Hakettikleri insanca yaşam için mücadelemiz sürecektir.

 

 











Başa dön tuşu