KıbrısManşet

Arıklı: YDP’nin medarı iftiharı

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Parti Meclisi üyesi araştırmacı, yazar Bülent Fevzioğlu‘nun, Cumhurbaşkanlığı Kültür Komitesi‘ne atandığını duyurdu

Fevzioğlu, Cumhurbaşkanlığı Kültür Komitesi’ne atandı

Araştırmacı yazar Bülent Fevzioğlu, Cumhurbaşkanlığı Kültür Komitesi‘ne atandı

Bülent Fevzioğlu kimdir?

Kıbrıslı Türk müzisyen, yönetmen, şair ve yazar. 12 Nisan 1959, Mağusa doğumlu.

Rum kesimi inşaat sektöründe (1971-1974) çalıştı, elektrik tesisatçılığı (1974-1976) yaptı. 1976-1978’de yaptığı askerliğin ardından sözleşmeli askerliğe yazıldı. Telsiz operatörlüğü ve GKK’ye bağlı Magosa Sancak Radyosu hizmetlerinden (1978-1985) Kıbrıs Postası gazetesinde muhabirliğe başlaması üzerine ayrıldı.

BRTK tarafından Sular Çekti Onları (1996) ve Hüseyin Akil Hoca (1997) adlı iki belgeseli filme çekilerek yayımlandı. Ekim 1994’ten beri Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının basın işlerinde görevli olan Fevzioğlu’nun Büyüteç Altındaki Kuzey Kıbrıs Türk Pulları adlı KKTC’yi tanıtan belgesel filimi de bulunmaktadır.

Bülent Fevzioğlu’nun çeşitli dallardaki yarışmalarda ödülleri vardır.

Bülent Fevzioğlu, Kıbrıs’ta haftalık Cümbez gazetesini çıkardı, Samtay (Suna ve Ata Atun Mağusa Tarihini Araştırma ve Yazın) Vakfının program ve yayın koordinatörlüğünü yaptı.

1983-85 yılları arasında çeşitli kurumlarca düzenlenen şiir yazma yarışmalarında ödüller aldı. Birçok şiiri bestelendi. Taşlama türündeki şiirleriyle Kıbrıs edebiyatında ayrı bir ekol başlattı.

Fevzioğlu, geçtiğimiz seçim döneminde YDP’den aday olmuş ancak seçilememişti. Daha sonra partisinden istifa eden Fevzioğlu, şu an YDP PM üyeliğine devam etmektedir.











Başa dön tuşu