KıbrısManşet

Aşıksoy: El-Sen’den istifa ediyorum

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) çalışanı mühendis Saffet Aşıksoy, kurum müdürlüğü tarafından 4 ayda ikinci kez görev yerinin değiştirilmesine rağmen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası‘nın (El-sen) arkasında durmadığını belirterek, sendikadan istifa ettiğini duyurdu

Aşıksoy: Sürgün edildim ve sendika arkamda durmadı

Kıb-tek’te bir çok proje ürettiğini ve karşılığında da bir çok kez görev yeri değiştirilerek sürüldüğünü söyleyen Aşıksoy, 15 yıldır üyesi olduğu sendikadan istifa ettiğini açıkladı.

Aşıksoy’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bugünden itibaren 15 yıldır üyesi olduğum, hatta bir dönem yönetiminde de bulunduğum sendikadan, EL-SEN’den istifa ediyorum.

5 yıldır KIB-TEK’te SCADA (Enerji Yönetim Sistemi), AMM (Otomatik kesme ve ulama yapan sayaç yönetim sistemi), 3’lü tarife gibi birçok proje yönettim.

“Görev yerim değiştirilerek cezalandırıldım”

İhalelerin rekabete açık, yasalara ve etik değerlere uygun bir şekilde, şaibesiz sonuçlanması için yöntemler geliştirdim. İzin verildiği ölçüde bazı ihalelerde bunları uygulayabildim, birçoğunda uygulayamadım.

Bütün bu işlerin sonucunda defalarca sürüldüm. Görev yerim değiştirilerek cezalandırıldım.

Esas amaç, uzaklaştırılmam oldu. 4 ay önce, hükümet bile yokken, sosyal medyadan da duyurduğu gibi, müdüriyetin yazısıyla sürülmüştüm. Dün itibarıyla bir kez daha müdüriyetin yazısıyla sürüldüm.

“Sendika, her iki olayda da arkamda durmadığı gibi sürülmeme onay verdi”

Belirtmek isterim ki, bu sürgün ile ne Sayın Bakan’ın ne de KIB-TEK yönetiminin ilgisi var. Müdüriyet, kendi inisiyatifi ve sendikanın isteği ile birilerine yer açmak için bunu yaptı.

Sendika, her iki olayda da arkamda durmadığı gibi sürülmeme onay verdi. Kişiye göre sendikacılık anlayışının içinde bulunmak artık bana zül geliyor. Bu yüzden istifa ediyorum.

Bir kez daha anladım ki, dürüst çalışan bu memlekette istenmiyor, kurulan düzene tehdit olarak görülüyor.

“İftira atan herkese, hukuk yoluyla cevap vereceğimi bildiririm”

Bu istifam üzerine muhtemelen bana saldıranlar, hatta iftira atanlar olacaktır. Bunu göze alarak kamuoyunu bilgilendiriyorum. İftira atan herkese, hukuk yoluyla cevap vereceğimi bildiririm.

Bu memlekette sadece siyasiler suçluymuş geriye kalan her şey sütten çıkmış ak kaşık gibi yaptığımız için başımız beladan kurtulmuyor!”











Başa dön tuşu