KıbrısManşet

Çeler: Sandığa gidilmezse daha beterini yaşayacağız

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, seçime yönelik vatandaşlıkların yapılmasıyla ilgili, burada doğup büyüyen bu ülkenin çocuklarının hala ‘yabancı öğrenci‘ statüsünde olduğuna dikkat çekti

Çeler: Burada doğup büyüyen kendi evlatlarımızın vatandaşlığı verilmeli

Özgür Haber‘de Melek Arabacıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan TDP milletvekili Çeler, seçime yönelik vatandaşlıkların yapıldığı iddialarına dair konuştu.

Kıbrıs’ta doğup büyüyen ve vatandaş olamadıkları için özellikle öğrencilik hayatlarında ‘yabancı’ statüsünde olan gençlerle ilgili adım atılmasını istediklerini belirten Çeler, bu gençlerin bu ülkenin çocuğu olduklarının altını çizdi.

Çeler, “Bakana soruyoruz, bu çocuklarla ilgileniyor musunuz diyoruz, yok diyorlar. Sonra bir bakıyoruz, birileri çıkıp sosyal medyada selfi yayımlayıp, vatandaşlık aldığı için birilerine teşekkür ediyor” dedi.

“Sandığa gidilmezse daha beterini yaşayacağız”

Toplumun sessiz kaldığı ve sadece sosyal medyadan tepki verdiği ve sandığa gitmediği sürece daha beterini yaşayacağımızı söyleyen Çeler, armudun sapı üzümün çöpü diyerek ya da kendi partimden başkasına oy veremem diyerek sandığa gidilmediğini ifade etti.

Çeler, “Sonra da yüzümüze bakıp, birileri bize siz kimsiniz diyorlar. Biz onurumuz ve gururumuzla kendi kendimizi yönetmek isteyen insanlarız” dedi.

“Ne Ruma azınlık ne Türkiye baskısı”

Kıbrıs Türk toplumunun, ne Rumların azınlığı ne Türkiye’nin baskıları altında yaşamak istemediğini belirten Çeler, kendi kendini idare eden bir yapıdan kopmadan, Türkiye ile kardeşlik seviyesinin daha güçlü bağlarla devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çeler, bunların gerçekleşebilmesi için de toplumun artık sandığa giderken çok iyi düşünmesi gerektiğini belirtti.











Başa dön tuşu