KıbrısManşet

Özersay: İnsanların sizden beklediği sadaka değildir

Cumhuriyet Meclisi’nde konuşan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümet kanadına yüklenerek “Turizm lokomotif sektördür” demekle olmuyor dedi

Özersay: Kapatma noktasına gelmeden krizi yönetin

Özersay, “Hükümetin görevi salgını ve krizi planlı bir şekilde yönetmektir. Hükümet planlamasını düzgün yapmalıdır ki sektörler önlerini görebilsin. Kapatma noktsına gelmeden krizi iyi yönetirseniz kapatmanıza gerek kalmaz” dedi.

Hükümet’e yüklenen Özersay, Türkiye ile imzalanan Ekonomi ve Mali İşbirliği anlaşmasına da değinerek, “Bence turizmin bu ülkenin lokomotif sektörü olduğunu Türkiye’ye yeterince anlatamadınız. Turizme ayrılan katkıdan bunu anlıyoruz” dedi.

“İnsanların beklediği sadaka değildir”

İnsanların sektörlerini aktif olarak açmak ve işlerine devam etmek istediklerini belirten Özersay “Bu insanların sizden beklediği sadaka değildir. Evlerine ekmek götürebilmek için aylardır sizden bir çözüm isteyen bu insanlara reva gördüğünüz budur” diyerek, meclis önünde eylem yapan turizm emekçilerini işaret etti.

“3 günlük “Kapalı devre Turizm” için planınız nedir?”

Hükümetin üç günlük kapalı devre turizmi başlatma kararına da değinen Özersay “Üç günlük kapalı devre turizm yapılacaksa burada çalışanların orada kalmaya devam edeceği ve sürekli kontrol edileceğini garanti verebilir misiniz?  diye sordu.

Özersay, daha önce charter seferlerle gelindiğinde sorunlar yaşandığını hatırlattı.

“Kooperatif Merkez Bankası kredilerle zarara uğratıldı”

Kooperatif Merkez Bankası’nın batık kredilerle zarara uğratıldığını söyleyen Özersay, bunun yargıya taşınması gerektiğini belirtti ve hükümete bu yönde çağrı yaptı.

Özersay, Kalkınma Bankası ile ilgili uyarılarda bulunulmasına rağmen bazı atamaların yapıldığına dair duyumlar olduğunu belirtti ve “Lütfen dikkatli olun” dedi.

Merkez Bankası’nın hazırladığı raporları da hatırlatan Özersay, bazı bankaların, bankacılık mevzuatına aykırı davrandığını ve sahte bilançolar hazırladığını söyledi ve bu konuda siyasi irade gösterilmesini istedi.











Başa dön tuşu