KıbrısManşet

Amcaoğlu: Fuat Oktay abimizde, samimiyeti ve iyi niyeti gördüm

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, TC-KKTC Kültür İşbirliği Protokolü’nü eleştiren herkesi, ‘şeytanın avukatlığını” yapmakla suçladı

Amcaoğlu: 12. sınıfları Nisan ayı başında okula çağırmayı düşünüyoruz

BRT‘de katıldığı 50+1 programında Levent Kutay’ın sorularını yanıtlayan Amcaoğlu, eğitimde planlama çalışmalarını sürdürdüklerini , Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi‘nin güncel kararlarıyla birlikte önümüzdeki günlerde daha somut bilgi vereceklerini söyledi.

Amcaoğlu, “Üniversite sınavlarını da dikkate alarak, 12. sınıfları Nisan ayının başında okula çağırmayı düşünüyoruz” dedi.

“Aşı konusunda herkesin özeleştiri yapması gerekiyor”

Plan taslaklarının hazır olduğunu söyleyen Amcaoğlu, sağlık önlemlerini en üst seviyede tutarak, risk faktörlerini minimize ederek, çocukları güvenli ortamda eğitimle yüzyüze kavuşturmak istediklerine vurgu yaptı.

Amcaoğlu, “Aşılama konusundaki programlama da hazır. Bununla ilgili olarak herkesin özeleştiri yapması gerekiyor” dedi.

“Kapıları açmak zorundasınız”

Turizm ve Yüksek Öğrenimin lokomotif sektörler olduğunu ve bu iki sektörü ayağa kaldırmak zorunda olduklarını belirten Amcaoğlu, aşılama prosedürünün en üst seviyede uygulanmak kaydıyla, kapıların açılması gerektiğini savundu.

Amcaoğlu, “Açmazsanız, bugün meclis önünde yaşanan sıkıntıları yaşarsınız” ifadelerini kullandı.

“Fuat Oktay abimizde, samimiyeti ve iyi niyeti gördük”

Türkiye temaslarıyla ilgili olarak da bilgiler veren Amcaoğlu, YÖK ve ÖSYM yetkilileri ve Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüştüğünü, Yüksek Öğrenim, burs, yapımı süren tiyatro binası, KKTC’deki mesleki teknik eğitim, özel eğitimde materyal eksikliği, tablet kampanyası gibi konularını ele alıp görüş birliğine vardıklarını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile de, 2 saatlik görüşme fırsatı bulduğunu ifade eden Amcaoğlu, “Fuat Oktay abimizde, samimiyeti ve iyi niyeti gördük. Ne istediğinizi bildiğiniz sürece size kapılarını açan Türkiye Cumhuriyeti gördük. Her türlü sorunumuza el atmak isteyen bir düşünce var. Bir önce bir ebeveyin ve bir bakan olarak çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Protokolü eleştiren herkesi ‘şeytanın avukatlığını’ yapmakla suçladı

Olgun Amcaoğlu, TC-KKTC Kültür İşbirliği Protokolü konusunda yapılan eleştiriler hakkında da “Çarşı grubu var ya her şeye karşı. Bu bakış açısıyla bazıları şeytanın avukatlığını yapıyor” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu