KıbrısManşet

Derya: Bu ülkeyi yedirtmeyiz!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin halkı düşünmediğini ve siyasi çıkarlar ekseninde hareket ettiğini söyleyerek, birçok sıkıntının biriktiğini dile getirdi

Deya: Müdahalelerde kurulmuş ağır aksak yürüyen bir hükümet

Özgür Haber‘de Melek Arabacıoğlu‘nun sorularını yanıtlayan Derya, Azınlık Hükümeti’nin müdahalelerle kurulmuş, ağır aksak yürüyen bir hükümet olduğunu vurguladı.

“Jet skandalıyla görevden alınan bir bakan şu an Sağlık Bakanı” hatırlatması yapan Derya, ülkede kendisi gibi düşünmeyeni ötekileştiren bir siyaset geliştiğini belirtti.

“Bardağı taşıran son damla oldu”

Hükümetin yaptığı atamalara da değinen Derya, ülkede işe göre insan değil de insana göre iş düşüncesinin yıllardır sürdüğünü söyledi.

Mecliste ‘sabıkalı atama‘ konusunda dün yaşanan tartışma ile ilgili de konuşan CTP’li milletvekili Derya, Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı‘nın “Ben vefa borcumu yerine getirdim” söyleminin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Derya, “Bu ülkeyi bu zihniyete sahip kişilere yedirtmeyiz” dedi.

“Protokoller 10 yıldır yerleşik hale geldi”

Derya, Türkiye ile imzalanan iş birliği protokolleri hakkında da görüşlerini açıkladı.

Yaklaşık 10 yıldır bu protokollerin yerleşik hale getirildiğini söyleyen Derya “Protokoller son dönemlerde aslında güçlü olan tarafın güçsüz tarafı belirlediği bir yere göre elverdi” dedi

Derya, bugün mecliste oylanacak olan Kültürel İş Birliği Protokolü hakkında da konuştu ve “Protokolün içeriğinde, hukuken çok da büyük bir sıkıntı yoktur, desteğin içeriğinin ne olacağı da zaten muğlaktır. Ama uygulamanın nasıl yapılacağı önemli” dedi.

Derya’nın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yunus Emre Enstitüsü bağımsız, Türkiye Cumhuriyeti‘nin kültürünü tanıtmak isteyen bir kurum olarak görünüyor. Fakat sayfasına girip mütevelli heyetine baktığınızda, başkanının Türkiye Turizm Bakanı olduğunu görüyorsunuz. Yani doğrudan devleti yöneten kişiler tarafından yönetilen bir kurum olduğunu görüyorsunuz.

Milli Eğitim Bakanlığı, kültür sanat faaliyeti yapan derneklerin parasını kesti. Halbuki pandemiden en çok etkilenen insanların başında müzisyenler geliyor”











Başa dön tuşu