KıbrısManşet

‘Sabıkalı atama’ya partilerden sert tepki

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın, Lefke Avrupa Üniversitesi‘ne (LAÜ) dolandırıcılık suçlarından hüküm giyen Okan Erdemsiz‘i atamasının yankıları dinmiyor

Sorakın: Hükümetin yönetme becerisi kayboldu

Konuyla ilgili Özgür Gazete‘den Mustafa Baflı’ya konuşan parti genel sekreterleri, ağır eleştirilerde bulunurken, atamanın kabul edilemez olduğu noktasında birleşti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Cumhuriyet Meclisi’nde yaşananları hazmetmek ve benimsemenin mümkün olmadığını vurguladı.

“Hükümetin yönetme becerisi kayboldu” ifadesini kullanan Sorakın, en erken zamanda halkın iradesini başvurulması ve meclisin yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

“Üniversiteler bilim üretiyor”

Üniversitelerin bilim ve teknoloji ürettiğini belirten Sorakın, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerde aday olması engellenen bir kişinin, üniversite yönetimine atandığının altını çizdi.

Sorakın, üniversitelere atanacak yöneticilerin belli başlı niteliklere sahip olması gerektiğini söyledi.

“Yanlışı öfkeyle kapatmaya çalıştı”

Arıklı‘nın yaptığı yanlışı öfkeyle kapatmaya çalıştığını vurgulayan Sorakın, “LAÜ çok zor dönemlerden geçti. CTP’nin girişimleriyle sürdürülebilir bir duruma geldi. 4’lü koalisyon döneminde, üniversite tüzükleriyle ilgili girişimler yapıldı; fakat hükümet bozulduğu için tamamlanamadı” dedi.

Manavoğlu: Ben yaparım olur zihniyetinden toplum yararına bir şey çıkmaz

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu ise kişinin iyi bir insan olabileceğini; ancak hüküm giymiş olması sebebiyle mütevelli heyetine atanmasının toplumda yara oluşturduğunu ifade etti.

“Baklayı ağzından çıkardı”

Arıklı’nın meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada bir vefa borcundan bahsettiğini ve baklayı ağzından çıkardığını kaydeden Manavoğlu, “Ben yaparım olur zihniyetinden toplum yararına bir şey çıkmaz. Kendi menfaatlerine çalışıyorlar” dedi.

Hızal: Yaşananlar utanç duyulacak şeyler

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Halil Hızal ise yaşananların utanç duyulacak şeyler olduğunu vurguladı.

Atanan kişinin topluma kazandırılması söz konusu ise bunun devlet üstünden yapılmaması gerektiğini kaydeden Hızal, “Ben atadım oldu” ifadesin yanlış olduğunu belirtti.

“Saygınlığın korunması gerekir”

Meclis saygınlığının korunması gerektiğini belirten Hızal, “Meclis, halkın temsil edildiği yerdir. Muhalefet halk adına hesap sordu. Arıklı’nın yaptığı demokrasi ile bağdaşmaz” dedi.

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu