KıbrısManşet

Yeşil atık tarıma kazandırılıyor

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği, 2017 yılı Aralık ayında sözleşmesi imzalanan, Lapta Belediyesi’nin ana uygulayıcı ve Alsancak Belediyesi’nin ortaklığıyla yürütülen “Daha İyi Bir Çevre İçin Yeşil Atığın Geri Dönüştürülmesi” projesinde dev bir adım atıldı

Yapımı dört ay içerisinde tamamlanacak

Yeşil atıklardan toprak iyileştirici (kompost) üretim tesisi yapım ihalesi sonuçlandırıldı ve Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ile Cysings Construction Ltd. yetkilileri arasında tutarı 104 bin 328 Avro olan yapım sözleşmesi imzalandı. Anlaşmaya göre, Hisarköy bölgesinde yer alacak kompost üretim tesisinin yapımı dört ay içerisinde tamamlanacak.

2021 Aralık ayında piyasaya sunulacak

Kompost üretimi açısından ülkemizde bir ilk olma özelliğini taşıyan dev proje, ekipmanların satın alınması ve tesisinin inşaatının tamamlanmasının ardından Lapta Belediyesi ve Alsancak Belediyesi sınırları içerisindeki yeşil atıkların geri dönüştürülerek kompost haline getirilmesini sağlayacak ve üretilen kompost 2021 Aralık ayında piyasaya sunulacak.

Proje sayesinde ülkemizde tarım ve seracılık sektörlerine büyük ekonomik katkı sağlanması ve proje sahibi belediyelerin taşımacılık giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlanması amaçlanıyor.











Başa dön tuşu