KıbrısManşet

Saner: Türk-Sat’a 254 bin dolar borç birikti

Hükümetin 2018 yılından bugüne TÜRK-SAT’a olan borçları nedeniyle yerel TV kanallarının uydudan çıkarılması sorunu yapılacak 1,5 milyon TL’lik ödemeyle kısmen aşıldı

2018 yılının ödemesi Maliye’ye aktarıldı

Başbakan Ersan Saner 2018 yılına ait ödemenin bugün Maliye’den Başbakanlık’a aktarılacağını ve TÜRK-SAT’a ödeme yapılacağını açıkladı.

Saner, 2018 yılına ilişkin ödemenin 254 bin dolar olduğunu da ifade etti.

Türk-Sat, Kıbrıs‘tan yayın yapan özel televizyon kanalarını geçtiğimiz hafta uydudan çıkarılacağını bildirmişti. Kararın, KKTC devletinin “borcu” nedeniyle alındığı ve BRT Müdürlüğü tarafından televizyonlara bildirildiği ortaya çıkmıştı.

Saner: Türk-Sat’a 254 bin dolar borç birikti

Başbakan Ersan Saner, 2021 Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolü’nde de medyaya belirli kriterlerde katkılar yapılmasının da yer aldığını kaydetti.

KKTC’de yayın yapan tüm televizyon kanallarının Türksat’a uydu ücreti olarak 4 megabitlik yayın için ayda 9 bin dolar ödemesi gerektiğini, BRT’nin de 2 bin dolar uplink ücreti ödediğini belirten Saner, tüm bunların 2018’den beri sürdüğünü ve şu anda 254 bin dolar borç biriktiğini anlattı.

Aslında uydu yayınlarının 31 Aralık’ta kesileceğini ancak zaman istedikleri için bugün kadar gelindiğini belirten Başbakan Saner, 2018’e ait borca karşılık 1 buçuk milyon TL’nin ödeneceğini ve yollarına devam edeceklerini söyledi.

Ödeme yarın yapılacak

Başbakan Saner, bu kadar ciddi sıkıntılar yaşanan bir dönemde Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurmak için yarın sabahtan itibaren ödemenin geçekleştirileceğini, konulan kıstaslara da artık herkesin uyması gerektiğini belirtti.

Başbakan Ersan Saner, CTP milletvekili Erkut Şahali’nin yerinden sorusunu da yanıtladı ve imzalanan 2021 protokolünde yer alan basın yayın organlarına ödenecek miktarın hazırlanacak tüzüklerle ödenebileceğini dile getirdi.

 

 











Başa dön tuşu