KıbrısManşet

KTÖS: Aşılama ile ilgili prosedür hala tamamlanmadı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bugün aşılama konusuyla ilgili Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi önünde basın açıklaması yaptı

KTÖS: Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutamaz

KTÖS‘ten yapılan açıklama şöyle:

“Eğitimi akademik, pedagojik, duygusal gelişim, sosyalleşme ve çocuk güvenliği açısından çok yönlü değerlendirdiğimizde yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağı apaçık ortadadır.

Okulları sağlık ve güvenlik önlemleri alarak yeniden açmanın aşılama ile sürdürülebilir olacağı gerçeğinden hareketle okullarda görev yapan herkesin gönüllü aşılanması, aşı yaptırmak istemeyenler ile ilgili temel sağlık hakkı çerçevesinde bir çözüm bulunması ile ilgili talebimiz açık bir gerçekliktir.

Özel eğitim okulları ile ilgili Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komisyonu’nun aldığı kararlar, bu okullardaki faaliyetlerden haberdar olmadıklarını göstermektedir. Bununla birlikte Eğitim Bakanlığı’nın okulların isimlerini kullanmaktan kaçınmasını anlamakta zorlanıyoruz.”

“Bu oran kabul edilebilecek bir durum değil”

“Özel eğitim merkezleri 8 Mart’tan beri açık olmasına rağmen aşılama ile ilgili prosedür hala tamamlanmamıştır.

Özel eğitimde sadece % 18 civarı öğretmen aşılanmıştır. Bu oran kabul edilebilecek bir durum değildir.

Özel gereksinimli öğrenciler için mesafe, maske, hijyen kurallarına uymanın zorluğu; özel eğitim öğretmeni için de yakın temasla çalışmanın zorunluluğu dikkate alınmalı ve tüm okul çalışanlarını korumak için aşılamada öncelik oluşturmalıyız.

Öğretmenlerin yüz yüze eğitim için risk aldığı bu dönemde, Sağlık Bakanlığı’nın 97 tane aşısı yoksa, o koltuklarda oturmaya hakları olmadığının altını çizeriz.”











Başa dön tuşu