KıbrısManşet

Amcaoğlu: 6 bin 106 öğrencinin sorun yaşadığını tespit ettik

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, 6 bin 106 öğrencinin online eğitimde iletişim sorunu yaşadığını tespit ettiklerini ve çalışmalarla bu sayıyı düşürdüklerini söyledi

Amcaoğlu: Protokoller eğitime katkı sağlıyor

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Amcaoğlu, geçtiğimiz günlerde imzalanan ve bir çok kesim tarafından eleştirilen ‘Kültür İşbirliği Protokolu’ hakkında konuştu.

Amacaoğlu, Türkiye ile imzalanan bu tür protokollerin, eğitime katkı sağladığını öne sürdü.

“Ücretsiz internet kurulumu gerçekleştiriliyor”

Online eğitim sürecinde, 6 bin 106 öğrencinin iletişim sorunu yaşadığını tespit ettiklerini kaydeden Amcaoğlu, bu konuda çalışma yapıldığını belirtti.

Amcaoğlu, sadece ekipman değil, internet konusunda da sorun yaşayan öğrenciler için protokoller imzaladıklarını, kampanyalar düzenlediklerini ve ücretsiz kurulum gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Aşıyı talep ettik”

Eğitime başlanan özel eğitim okullarında, aşılanmayan 97 kişinin sorununa da değinen Amcaoğlu, aşılanma ile ilgili talepte bulunduklarını söyledi.

Amcaoğlu, “Oradaki çocuklarımızın bir sıkıntı yaşanmaması için taleplerimizi ilettik, takibimizi yapıyoruz” dedi.

“5. ve 8. sınıfları da okula çağıracağız”

12. sınıfları okula çağırmak istenmelerinin sebebinin, üniversite seçme sınavları olduğunu kaydeden Amcaoğlu, tüm tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Amcaoğlu, en önemli hedefin hijyenin sağlanması olduğunu söyleyerek, 5. ve 8. sınıf öğrencilerin de okullara çağrılacağını kaydetti.











Başa dön tuşu