KıbrısManşetSiyaset

Çeler mecliste, izne çıkamayan askerlerden gelen mektupları okudu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, Başbakan Ersan Saner‘in Salı günü mecliste asker izinleriyle ilgili bir problem olmadığı yönünde yaptığı açıklama sonrası telefonlarının susmadığını belirtti

Çeler gündeme getirmişti

TDP milletvekili Çeler, geçtiğimiz gün mecliste yaptığı konuşmada, izne çıkamayan askerlerin, aileleriyle birlikte 110 günü aşan mağduriyetlerini gündeme taşımıştı.

Çeler, uzman ve subayların her hafta izin yaparken, diğer askerlerin evlerine gönderilmediğini anlatmış ve kedisine ulaşan şikayetleri açıklamıştı.

Başbakan Ersan Saner ise, Çeler’in açıklamalarının ardından Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ile konuştuğunu, askerlerin izin kullandıklarını öne sürmüştü.

Çeler: Başbakan doğru söylemiyor

Çeler, bugün mecliste aynı konuyu tekrar gündeme taşıyarak, askerlerin kendisine yolladığı mesajları ve mektupları meclis kürsüsünden okudu.

Aralık ayından itibaren asker izinlerinin dondurulduğunu ifade eden Çeler, “Başbakan doğru söylemiyor. Uzmanlar, astsubaylar, subaylar evlerine gidiyor ama bu çocuklar hep içerde” dedi.

Askerlerin mesaj ve mektuplarını kürsüden okudu

Çelerin kürsüden okuduğu, vicdan yaralayan mesaj ve mektupların bazıları şöyle:











Başa dön tuşu