KıbrısManşet

Akıncı: Meclis’e sunulmuş olmasına rağmen hala komiteye götürülmedi

Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) Türkiye‘nin İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilmesinin kadınların yaşam hakkı için verilen mücadelede geriye atılmış bir adım anlamına geldiğini vurguladı

Akıncı: Uluslararası insan hakları sözleşmesidir

KAYAD Başkanı Meral Akıncı, Kıbrıs’ın kuzeyinde de Ev İçi Şiddet Yasası‘nın Meclise, Ev İçi Şiddetle Mücadele ağı tarafından 25 Kasım 2020’de sunulmuş olmasına rağmen hala komiteye götürülmediğinin altını çizdi.

“Türkiye 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da imzaya açılan, ilk imzacılar arasında yer aldıkları ve 1 Ağustos 2014 yılında yürürlüğe koydukları İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldı.

Bu sözleşme kadına karşı şiddet ve ev içi şiddettin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Sözleşmesi, kadına karşı şiddeti önleyen, bununla mücadelede temel standartları belirleyen ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirten uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bu sözleşmeden çekilmesi, kadınların yaşam hakkı için verilen mücadelede geriye atılmış bir adım anlamına gelmektedir.

Bu vesile ile ayrıca Ev İçi Şiddet Yasası’nın Meclise Ev İçi Şiddetle Mücadele ağı tarafından 25 Kasım 2020’de sunulmuş olmasına rağmen hala komiteye götürülmediğinin altını çizeriz.

#Yasavarsayaşamvar”











Başa dön tuşu