KıbrısManşet

“4 ay sonra oğlum geldi”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler‘in çabaları sonuç verdi, mükellef askerler ailelerine kavuştu

Çeler: İnsanlık dışı bir uygulamaydı

Covid-19 pandemisi sebep gösterilerek, subay ve uzmanların izne çıkmalarına rağmen, ayladır izne çıkarılmayan mükellef askerler, izin kullanmaya başladı.

TDP’li vekil Zeki Çeler, askerlerin durumunu, meclis kürsüsünden 2 hafta üst üste gündeme getirmiş ve konuyla ilgilenilmesini istemiş, hatta askerlerden gelen yürek yaralayan mektupları da yine meclis kürsüsünden okumuştu.

Çeler, “İlk başta haklı bir sebep vardı. Ama artık her yerin açık olmasına ve subay ve uzmanların izin kullanmasına rağmen mükellef askerlerin aylardır içeride kalması insanlık dışı bir uygulamaydı” dedi.

“Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

“1 aydır uğraşıyorduk ama son haftada daha çok mücadele verdik” diyen Çeler, mutlu haberi Özgür Gazete ile paylaştı.

Çeler, Başbakan Ersan Saner’in durumu inkar eden açıklamalar yapmasına rağmen, dün akşam Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) yetkilisin kendisini arayarak bilgi verdiğini, kendisinin de durumu tekrar aktardığını belirtti.

Çeler, “Benimle irtibata geçtiler ve yarından itibaren hafta sonu izinlerini kullanacaklar dediler. Bu günde askerler ailelerine kavuştu. emeği geçen herkese ve konuyu gündemde tutan basına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“4 ay sonra oğlum geldi”

Askerlerin izne çıkmaya başlamasının ardından çocuklarına kavuşan aileler de sosyal medyada mutluluklarını paylaşmaya başladı.

İşte o ailelerden birinin paylaşımı











Başa dön tuşu