KıbrısManşet

Akansoy: Demokrasi yarasıdır. Temsiliyet krizidir 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın, Cenevre toplantısı öncesi hiçbir siyasi partiyle görüş alışverişinde bulunmamasını eleştirdi

Akansoy: Demokrasi yarasıdır. Temsiliyet krizidir

Akansoy, Tatar’ın bu tutumunun bir demokrasi yarası ve temsiliyet krizi olduğunu vurgulayarak, bunun çok büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

Akansoy’un açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Cumhurbaşkanı Sn. Tatar, 26 Nisan’da Cenevre’de yapılacak Kıbrıs Toplantısı ile ilgili olarak bugüne kadar siyasi partilerle herhangi bir görüş alışverişinde bulunmamıştır.

15 gün önce, ‘Gelecek hafta siyasi partilerle ayrı ayrı görüşeceğim’ demesine ve aradan bir hafta geçmiş olmasına rağmen, ne yazık ki ortada herhangi bir davet yoktur.

Siyasi partiler olarak, gerek yabancı diplomatlar, gerek ilgili BM yetkilileri, gerekse güneydeki siyasi partilerle görüş alışverişinde bulunabiliyorken, Sayın Tatar’ın kapılarını farklı görüşlere açmaktan kaçması düşündürücüdür.

Kıbrıs Türk tarafının, kendi içindeki farklı görüşlerin zenginliğini fark edememesi, anlayamaması, önemini algılayamaması yanında, ortak akıl arayışında bulunamaması çok büyük bir eksikliktir.

Demokrasi yarasıdır. Temsiliyet krizidir !

Tatar’ın sürekli olarak algı operasyonları ile hareket etmesi, tüm eski cumhurbaşkanlarının yetindiği binadan utanması, memleket yangın yeri ve insanlar büyük ekonomik çöküntü içerisindeyken, kendi toplumuna inat, kent parkı olacak olan alana Cumhurbaşkanlığı binası yapma düşüncesi, Erenköy’e ağaç dikmeye gitmek gibi garip mesajlarla uğraşması, gerçekten halkı dikkate almadığının açık göstergesidir.

Kıbrıslı Türkleri masada kim temsil edecek diye sorduğumuz sorunun ne denli haklı ve meşru bir soru olduğu, her geçen gün yeniden ve yeniden ortaya çıkmaktadır”











Başa dön tuşu