KıbrısManşetSiyaset

Pilli: Mutasyonlardan biri de Covid-21’dir, bunlar iki ayaklı mutasyonlardır

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ali Pilli meclis kürsüsünde konuştu

Pilli: PCR testleri yapılan yatırımlarla 3 binlere çıkarıldı

Pilli, kendi bakanlığı döneminde Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ilk başta 100 adet yapılabilen PCR testlerinin yapılan yatırımlarla 3 binlere çıkarıldığını anlattı.

Mağusa’ya yapılan yatırımlarla orada da ciddi bir test kapasitesine ulaşıldığını söyleyen Pilli, kendisi görevden ayrılırken 5 binlerde olan test kapasitesinin şu an 7 binli rakamlara çıktığını belirtti.

“Ciddi sorun yaratabilir”

Hızlı testlerin maliyetinin yüksek olduğuna işaret eden Pilli, bazı durumlarda bu testlerin önemli olduğunu ancak yurt dışından gelenlerde ve temaslı takibinde hızlı testlerin ciddi sorun yaratabileceğini kaydetti.

Pilli bundan önceki hükümette Covid-19 mücadelesinde çalışmak üzere geçici mevsimlik işçi alındığını belirterek bu kişilerin toplam sayısının 260 olduğunu söyleyerek “bu kişiler o zaman nerde çalışıyordu adanın her tarafına çalışıyordu” dedi.

Pilli konuşmasına şöyle devam etti:

“Ali pilli çalıştı! Ali pilli gönlüyle çalıştı! Bu virüsün mutasyonları vardır. Mutasyonlardan biri de Covid-21’dir. Bunlar iki ayaklı mutasyonlardır. Covid-21’ler çok iyi düşünsünler yaşamaları için bizlere ihtiyaçları vardır!”
 











Başa dön tuşu