KıbrısManşet

Angolemli: Denetim mekanizması şart

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli, ev karantinası uygulamasının çok önemli olduğunu ancak gerekli alt yapı ve denetim mekanizması sağlanmaması halinde uygulamada çok ciddi sorunlarla karşılaşılacağı uyarısında bulundu

Angolemli: Devlet böyle mi olur?

Trafikten eğitime kadar ülkede her alanda denetim ve altyapı eksikliği olduğunu, örneği trafikte sürekli ihlaller olmasına rağmen polisin denetim yapacak yeterli personel sayısının olmadığını belirten Angolemli, “Sen vatandaşın vergisi tam alacaksın, ancak devlet olarak yol güvenliğini sağlayamayacaksın, devlet böyle mi olur?” diye sordu.

Angolemli, ülkedeki yolların çok kötü olduğunu, ağırlıkla ilgili yasa yapılmasına rağmen denetim yapılmadığı gerekçesiyle yolların adeta devenin sırtına benzediğini kaydetti.

“Önemli olan uygulama ve denetim”

Öğretmenler aşılanmadan başlatılan Özel Eğitimde de paydaşlarla görüşülmeden karar alınmasının sıkıntıya neden olduğunu, ilgili kesimlerden görüş alınmasının şart olduğunu belirten Angolemli, bunun yapılmamasının sıkıntılara yol açacağını kaydetti. Angolemli, Eğitim Bakanı’nın eğitimden gelmemesinin da bu sıkıntılara neden olduğunu belirtti.

Bu örnekleri uygulamaya konması düşünülen Ev Karantinası uygulamasına atıfta bulunmak için verdiğini belirterek ‘Denetimi nasıl sağlayacaksınız’ diye soran Angolemli, yasa yapmanın, karar almanın kolay olduğunu ancak önemli olanın uygulama ve denetim olduğunu vurguladı.

Ev Karantinası düşüncesinin doğru olduğunu, söz konusu yasanın görüşülmesine de parti olarak evet diyeceklerini, ancak denetim mekanizmasının şart olduğunu belirten Angolemli, bu konuda yerel yönetimler ve muhtarlarla işbirliği yapılması gerektiğini kaydetti.











Başa dön tuşu