KıbrısManşet

Özkıraç: Ayrıcalık kesimi hallaç pamuğu gibi atacağız

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yaşanan son gelişmelerle ilgili merkez binada basın toplantısı düzenledi

Açıklama yok.

Özkıraç: Arıklı’yı sağlıklı ucuz enerji üretimi için göreve davet ediyorum

El-Sen Genel Başkanı Kubilay Özkıraç “El-Sen olarak toplum çıkarları için mücadele etmeye devam edeceğiz. Toplumun karşısında olanlarla mücadele edeceğiz.”dedi.

Özkıraç, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘yı siyasi çıkarlarını bir kenara bırakmaya davet ederek “Arıklı’yı sağlıklı ucuz enerji üretimi için göreve davet ediyorum.” dedi.

Açıklama yok.

2-3 aydır ilgili bakanın görevde olduğunu ancak olumlu icraat ortaya koyamadığını belirten Özkıraç, “Bugün Kıb-Tek‘ten enerji satın almak için yeni bir otele takacak ya da konuta takacak 2 faz sayaç yok. Sayaç yoksa akım verilmeyecektir. Arıklı’yı doğru dürüst hukuki ihalelere çıkması için uyarıyoruz” dedi.

“15-20 günlük yakıtımız kaldı”

Özkıraç açıklamalarına şöyle devam etti: 

“Tüm topluma ve siyasi partilere, Sağlık Bakanı‘na söylemek istiyorum; 15-20 günlük yakıtımız kaldı. 24 bin tonluk ihale için şartnamede gerekli değişikler yapılmadı. Değişiklikler yapılmadan ihaleye çıkılmalı. Bu işin şakası kalmadı. 14 Nisan’a yakıt bitiyor. Bir ihale süresi 3 aydır. Bu ülke 20 gün sonra karanlığa bürünecek. Ambarlar boş yakıt depoları boşalıyor”

“Emekçiler korkunç bir durumdadır adını da pandemi koydular. Bunları ülkenin gerçek yurtseverleri çok iyi bilmekte. Bu kaosun bedelini toplumun yanında en ağır şekilde siz ödeyeceksiniz.”

“Devlet borcunu ödeyecek!”

“Önümüzdeki günlerde eylem planlarımızı yapacağız. Eylemler toplum çıkarına olacak. Devlet, belediyeler borçlarını ödemiyor sendikayı dava ediyorlar. Kıb-Tek elektrik kesiyor. El-Sen dava ediliyor. Davalar ve baskılarla susmayacağız. Devlet borcunu ödeyecek! 115 milyon TL’yi ödeyecek. Ayrıcalık kesimi hallaç pamuğu gibi atacağız.”

“3 günlük genel grev bu ülkede çok şey değiştirir!”

Hukukçulara İhale Komisyonu Başkanı‘nı işaret ediyorum. Arıklı ve müsteşarının misyonu Kıb-Tek’i kaosa sürüklemek ve burayı satmak. Tepkimiz çok ağır olacak. Bu Memleket Bizim Platformu kırın üyeliğinizi. 3 günlük genel grev bu ülkede çok şey değiştirir! “

Kaşif: Hükümette bulunan partiler teşvik adı altında siyasi rüşvet veriyor

Açıklama yok.

Özkıraç’ın ardından El-sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif açıklamalarda bulundu.
Kaşif’in açıklaması şöyle: 
“Hep aynı sorunları masaya getirdik değişen bir şey olmadı. Kıb-Tek kâr amacı gütmüyor. 922 milyon alacağımız var. Kıb-Tek’in geleceği devlet eliyle karartılıyor. Devlet eliyle Kıb-Tek’in batması sağlanıyor. Buna karşıyız. Hükümette bulunan partiler teşvik adı altında siyasi rüşvet veriyor. Devletten alamadıklarını tahsil edemediği için Kıb-Tek zararda görünüyor.”
“AKSA modern sömürü uyguluyor. Bunu bir paralel yapı içinde her gelen hükümetle başarıyor. Aksa bu ülkenin kanserli hücresidir. Aksa 2024’’te gitmezse bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. Aksa hepimizin cebinden çalıyor!”

Sakinoğlu: Ortada bir rapor yok

Açıklama yok.
El-Sen Basın Yayın Danışmanı Kazım Sakinoğlu da Bakan Arıklı’nın akaryakıt ihalesini vurgun var diyerek iptal ettiğini ortada bir rapor olmadığını söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Uluslararası şartname ihalesi hazırlanacağı söylendi ancak başarılı olunamadı. Herkes istediği gibi ihale yasasını görmezden gelerek ihaleyi iptal edemez. Yakıtta kükürt oranı yüzde1’e indirilmişti. Bunu da hatırlamak istiyorum”
Sakinoğlu’nun ardından tekrar açıklamalarda bulanan Özkıraç, “Kıb-Tek çalışanlarının 5 sene önce çalışanı 800 kusurdu şu an 640. Sanırım Arıklı aklını kiraya verdi. Sıkıntılı bir süreç geçiriyor. Sendikaya gelsin Kıb-Tek nasıl kurtulur katkıyı koyalım. Vurgunun en büyüğünü senin danışmanın yapar. Bana göre Arıklı biraz sıkıntılı. Erhan Arıklı muhafazakar bir insandır allahı kitabı var ama inandıkları da kendini kurtaramayacak.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da şatafatlı hayatını bıraksın. Bu ülkenin yüzde 98’i Ersin Tatar’ı baş muhtarı olarak görüyor.” dedi.










Başa dön tuşu