KıbrısManşet

SON DAKİKA: Korkmazhan tutuksuz yargılanacak

Sol Hareket üyesi Abdullah Korkmazhan, tutuksuz yargılanmak üzere, 25 bin TL kefalet ve her hafta ıspat-ı vücut yapması koşuluyla serbest bırakıldı

Atlı: Mahkeme savcılığın taleplerini reddetti

Korkmazhan’ın avukatı Mine Atlı, ciddi anlamda ifade özgürlüğüne saldırı olduğunu söyleyerek, ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçlamasının çok uzun yıllardır kimseye okunmadığını belirtti.

Atlı, “Yurt dışı çıkış yasağı, maddi teminat talep edildi, bunun duruşmasını yaptık. Mahkeme savcılığın taleplerini reddetti ve bahse konu konuşmaların ifade özgürlüğü kapsamında da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yurt dışı çıkış yasağını da reddetti ve sadece 25 bin TL maddi kefalet ve hafta da bir ıspat-ı vucut kararı verdi” dedi.

Korkmazhan: Bu suç ise suç işlemeye devam edeceğiz

Korkmazhan mahkeme çıkışı şunları söyledi;

“Herkese teşekkür ederim.

Belli ki en başta söylediğimiz şey adım adım ortaya çıkıyor. Geçen haftadan beri yürütülen bir süreç var, üzerimizden yürütülen bir süreç.

Bu Abdullah Korkmazhan ve Sol Hareket’in değil, toplumun tüm düşünen kesimlerinin meselesidir.

Çok net bir şey söyleniyor bizlere; susacaksınız, konuşmayacaksınız ve düşünmeyeceksiniz, düşüncelerinizi ifade etmeyeceksiniz.

Buradan topluma seslenmek istiyorum; korkmamak lazım susmamak lazım. Yaratılmak istenen bu karanlık rejimin üstüne emin adımlarla yürümek lazım.

Bu toplumsal bir meseledir. Toplum özgürlüklere sahip çıktığı sürece, özgürce düşünebilecek, konuşabilecek ve siyaset yapabileceğiz.

Susarsak, yaşamımızın her alanını hapsetmeye devam edilecek ve belirsizliğe mahkum edileceğiz. Her demokrat ve yurtsevere düşen görev, düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmaktır.

Bu bir kişisel ihtiras yarışı değildir. Bu demokrasiyi savunma mücadelesidir, memleketimizi savunma mücadelesidir.

Ne söylediysek arkasındayız. Geri adım atmıyoruz. Bu memleket bizimdir, bundan asla vazgeçmeyeceğiz.

Bunu mahkemede de dile getirdik. Mahkeme yargıcına da teşekkür ediyorum, adil bir yargılama sergiledi.

Yapılmak istenen provakasyon engellenmiş oldu. Bu memlekette yaratılan ve kalıcı kılınmak istenen kayyum rejimini asla kabul etmeyeceğiz.

İrade, bu memleketi vatan bilen herkesin ve halkındır. Kayyumların ve onları atayanların değildir. Bu suç ise suç işlemeye devam edeceğiz”

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu