KıbrısManşet

Rogers: Hedef sürdürülebilir açılımsa, bu karar hedeften şaşmaktır

Halkın Partisi (HP) milletvekili Jale Refik Rogers, bir çok sektör için rutin PCR testlerinint alep edilmemesini eleştirerek, bunun birçok vakanın gözden kaçması anlamına geleceğini söyledi

Rogers: Hedef sürdürülebilir açılım ise bu karar hedeften şaşmaktır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rogers, şunları kaydetti:

“Uzun zamandır Sağlık Bakanlığı’na, sektörlerden talep edilen rutin testlere ek olarak, toplumda yapılan rastgele test sayısını artırması yönünde çağrıda bulunuyoruz.

Özellikle sektörlerin tekrar açıldığı, kısıtlamaların hafifletildiği bu dönemde taramalar, salgının yayılmasını önleme açısından büyük önem taşıyor.

Dün akşam açıklanan kararlara göre eğitim, güzellik salonu, kuaför salonu gibi belli başlı sektörlerde çalışanlar dışında, birçok sektör çalışanından artık rutin test talep edilmeyecek.

Dün teslim alınan 75,000 hızlı antijen testi ile test yapmamız kolaylaşmışken, bu işyerlerinden haftalık veya iki haftada bir test talep etmek yerine, Sağlık Bakanlığı yetişebildiğine rastgele test yapacak.

Yetişebildiğine diyorum çünkü Sağlık Bakanlığı’nın tüm çalışma hayatına tarama yapabilecek mobil hizmetler kapasitesi olmadığı bilinen bir gerçektir.

Bir yandan uçak sayıları artırılır ve ev karantinası için hazırlık yapılırken, aynı zamanda siz test yaptırmayın, biz uyduğunda gelip size test yaparız demek ne kadar akıl işidir?

Geçmişte birçok pozitif vakanın tespitini sağlamış olan bu uygulamanın değişmesiyle toplamda yerelde yapılan test sayısı azalacaktır.

Daha az test, daha çok vakanın gözden kaçması anlamına gelecektir

Hedef eğer sürdürülebilir açılım ise bu kararın hedeften şaşmak olduğu çok nettir. Kimse unutmasın ki yapılması gerekenlerin tersini yaparak sürdürülebilir bir açılım sağlamak mümkün değildir.

Hatalardan ders çıkarıp daha iyisini yapmak yerine, atılan her adımda iki adım geri giderek yersiz ve zamansız kararlarla halkı yormaya ve cezalandırmaya bir son verin artık!











Başa dön tuşu