KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Turizm Otoritelaeri: Birleşik Krallık’ta alınan kararlarla mağlup olduk

Kıbrıs 2021 yazında Birleşik Krallık‘tan gelecek turistleri karşılamaya hazırlanırken, adanın en büyük pazarı olan İngilizlere’nin vatandaşlarına bu yaz zorunlu olmadıkça yurt dışına seyahat edemeyecekleri ve 5.000 sterlin ceza kesileceğini açıklaması, Kıbrıs’taki turizm paydaşlarını hayal kırıklığına uğrattı

İngiltere, zorunlu olmayan seyahatler için ülkeden ayrılmayı yasakladı

Farklı ülkelerdeki varyantlardan etkilenen Birleşik Krallık’ta, sağlık uzmanları ve yetkililer, insanlara yurtdışında tatil rezervasyonu yaptırmamalarını ve Haziran ayı sonuna kadar dazorunlu olmayan seyahatler için ülkeyi terk etmelerini yasaklayan bir yasa çıkaracak kadar ileri gitti.

Kıbrıs’a turist taşıyan İngiltere merkezli bir seyahat acentesi, İngilizlerin bu uyarı ve yasaktan sonra, 2021 yazı için yabancı ülkelere tatile gitme oranının son derece düşük olacağını ve bundan Kıbrıs turizminin de kötü etkileneceğini açıkladı.

“Turizm otoriteleri, Birleşik Krallık’ta alınan kararlarla mağlup olduk”

 

Birleşik Krallık’ta alınan kararlarla mağlup olduk diyen turizm otoriteleri, “Birleşik Krallık’ta alınan kararlarla mağlup olduk” açıklaması yaptı.

Bir hafta önce BBC Radio 4 ile yaptığı röportajda Birleşik Krallık hükümetine danışmanlık yapan COVID-19 modelleme grubunun bir üyesi olan Dr. Mike Tildesley ise, yeni varyantların aşılama programını tehlikeye atabileceğini söylemişti.

“Kıbrıs’a Haziran ayı sonundan önce turist gelmesi beklenmiyor “

Kıbrıs’ın zor bir yaz geçirdiğini kabul eden yetkililer, bu hareketin hava bağlantısını artıracağına inanarak, yolcuların varışta karantina ihtiyacını ortadan kaldırarak, yalnızca Birleşik Krallık değil, AB dışındaki ülkelerden gelen turistleri hedefliyor.

Rum Turizm Bakan Yardımcısı, 1 Nisan’dan itibaren adanın BAE, Suudi Arabistan, Katar, İngiltere ve İsrail’den gelenlere açılacağını ve yolcuların karantina talebini sallayacağını duyurdu.

Bu ülkelerden gelen yolcuların, biri uçaklarına binmeden önce, diğeri Larnaka veya Baf havaalanına vardıklarında olmak üzere en fazla iki koronavirüs testi yaptırmaları istenecek.

Rum bakanlık yetkilisi, İngiltere ve İsrail örneğinde, AB onaylı bir COVID-19 aşısı ile aşılanan kişilerin başka bir gereklilik olmaksızın Kıbrıs’a girişlerine izin verileceğini söyledi .

Bakanlık yetkilisi “Haziran ayı sonuna kadar uluslararası seyahat yasağının getirildiği ve yasağı kıranların 5.000 sterlin para cezası ile cezalandırılacağını belirtek  Birleşik Krallık’taki son gelişmeler sorulan kaynak, yetkililerin gelişmeleri izlediğini” söyledi.

“Endişeliyiz, ancak şu anda yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

“Elimizden geldiğince gelişleri kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yaparken gelişmeleri takip ediyoruz.
Güney Kıbrıs Turizm Bakanlığı‘ndan bir kaynak, “Bu nedenle bazı ülkelerden gelen ziyaretçiler için karantinadan feragat ettik” dedi.

Koronavirüs salgını kısıtlamaları nedeniyle, turist gelişleri 2019’da 3,97 milyon turistten 2020’de% 84,1 oranında düşerek Kıbrıs’ın en kötü turizm sezonu oldu.

İngiliz turistler, COVID 2019 öncesi tüm turistlerin üçte birini oluşturdu.
Pandemi, Kıbrıs’ın 2013’teki bir mali krizden çıkmasına yardımcı olan ardışık dört rekor turist gelişini sona erdirdi.











Başa dön tuşu