KıbrısManşet

Erhürman: Karar almayı ve açıklama yapmayı bir türlü beceremediniz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, eğitimde ne yapılacağının bilinmez bir duruma geldiğini ve hükümetin sürekli fikir değiştirdiğini söyledi

Erhürman: Karar almayı ve açıklama yapmayı bir türlü beceremediniz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman şunları kaydetti:

“Yarın yüz yüze eğitim başlıyor mu?!!

Pandemi döneminde eğitimde ciddi bir açık oluşmadığını, fırsat eşitliğinin daha da fazla zedelenmediğini söyleyeni duymadım.

Bir an önce uygun koşulları sağlayıp yüz yüze eğitime başlamamızın gereksiz olduğunu iddia edeni de duymadım. Peki nasıl oldu da üzerinde herkesin uzlaştığı bir konuda yarın yalnızca 12. sınıflarda başlaması planlanan yüz yüze eğitim konusunda bile ne yaşanacağını bilemez duruma geldik?

Hükümet önce aşılama tamamlanmadan yüz yüze eğitimin başlamayacağını ilan etti. Ardından, aşılamada öğretmenlere öncelik verilmemesini kimsenin tasvip edemeyeceği cümlelerle gerekçelendirdi.

Sonra, kendi kendini yalanlarcasına, bu işe aşılama tamamlanmadan başlanacağını ilan etti. Bunun üzerine sendikalar aşılama olmadan yüz yüze eğitime başlamayacaklarını açıkladı.

KTTB yüz yüze eğitimin başlaması gerektiğini bilimsel gerekçelerle ortaya koydu…

Ve sonuç: Herkesin üzerinde hemfikir olduğu bir açılım dahi yönetsel beceriksizliklerle bir muammaya dönüştürüldü.

Dahası, bir kez daha insanlar birbirine düşürüldü. Gençler/öğretmenler/aileler yarın ne yapacaklarını bilemez hale getirildi.

Bir öyle, bir böyle söylediğiniz için…

Hükumet içinde koordinasyonu sağlayamadığınız için… İlgili kesimlerle istişare ederek, uzlaşma sağlayarak karar almayı/açıklama yapmayı bir türlü beceremediğiniz için…

İşin özeti: Bir kez daha… yönetmediğiniz için!!!”











Başa dön tuşu