KıbrısManşet

Bengihan: Sağlık Bakanlığı yasaya aykırı, keyfi görevlendirmeler yapıyor

Kibris Türk Amme Memurlari Sendikasi (KTAMS) Sağlık Bakanlığı‘nın sağlık çalışanlarının moral motivasyonunu olumsuz yönde etkileyen icraatlar ortaya koyduğunu vurguladı

Bengihan : Sağlık Bakanlığı’nın tutumu kabul edilemez

KTAMS Başkanı Güven Bengihan tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Pandemi sürecinden geçtiğimiz bu günlerde ortaya koydukları büyük özveri takdir edilmesi ve ödüllendirilmesi gerekirken, Sağlık Bakanlığı maalesef sağlık çalışanlarının moral motivasyonunu olumsuz yönde etkileyen icraatlar ortaya koymaktadır.

Sendikamızın tüm uyarılarına rağmen Sağlık Bakanlığı’nın özellikle nakiller ve görevlendirmeler konusundaki tutumu kabul edilemez.”

“Nakil Kurulu’nu toplamadan keyfi görevlendirmeler yapıyor”

“Kamu Sağlık Çalışanlarının Nakil İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslar Tüzüğü’nün 3. Maddesi “Bakanlık Nakil Kurulunu her yılın Mart ve Eylül aylarında yazılı olarak toplantıya çağırır” 4. Maddede ise “Acil nakil yapılması gereken durumlarda öngörülen nakil öncesi Nakil Kurulu ivedi olarak toplantıya çağrılır” demesine rağmen Sağlık Bakanlığı yasaya aykırı bir şekilde Nakil Kurulu’nu toplamadan keyfi görevlendirmeler yapmaktadır.

Sağlık Bakanlığı’nın Nakil Kurulu’nu en kısa sürede toplamaması ve yasaya aykırı bir şekilde yapılan görevlendirmeleri iptal etmemesi durumunda İyi İdare Yasasının 19. ve 20 maddelerinde yer alan İdari İşlemlere Karşı İptal Davası ve İdari ihmallere karşı ihmalin sonlandırılması davası açacağımızı belirtir, bakanlığı bir kez daha hukuka saygılı davranmaya davet ederiz.”











Başa dön tuşu