KıbrısManşet

Müsteşar Ilık: Sonuna kadar takipçisi olacağız

Özgür Gazete‘nin geçtiğimiz gün manşetten duyurduğu, Bangladeşli işçi Kazı Kamrul Hasan‘ın, Çalışma Dairesi memuru tarafından bin 250 Euro dolandırıldığı iddialarına Bakanlık ve polis ses verdi, soruşturma başladı

Memur bin 250 Euro’sunu almıştı, tehdit etmişti

Bangladeş’ten Kıbrıs’ın kuzeyine çalışmaya gelen Kazı Kamrul Hasan’ın hikayesi, ülkede kazanç kapısı haline gelen, 3. dünya ülkesi vatandaşlarının, işverenler tarafından yatırılması zorunlu bin 250 Euro’luk teminat ücretlerinin nasıl istismar edildiğini ortaya koymuştu.

Hasan’ın iddiasına göre, geçtiğimiz sene, memleketlerinde olan abisinin de çalışmak üzere Kıbrıs’a gelmesini istemesi üzerine, Girne Çalışma Dairesi‘ndeki ilgili memur kendisine yardım edebileceğini söyleyerek, elden ve daire dışında Hasan’dan bin 250 Euro almıştı.

Hiç bir işlem yapmayan memur, Hasan’ın parasını da yaklaşık 1,5 senedir geri ödememiş, hatta Hasan’ın ısrarla parasını istemesi karşısında, ‘Seni memleketine gönderirim’ diyerek tehdit etmişti.

Polis ilgilenmemişti, bakanlık konuya el attı

Ana dilinde ifade vermesi için imkan sağlanmayan ve kendini ifade etmekte zorlanan Hasan defalarca polise gitmesine rağmen şikayeti alınmamıştı.

Konuyu gündeme getirmemizin akabinde, gazetemize ulaşan Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık ve daire müdürü Behran Ongan‘ın Hasan’la görüşmek istemesi üzerine, dün bakanlıkta bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Hasan’a, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Pınar Barut ve Barolar Birliği’de, İnsan Ticareti Mağdurlarına Adli Yardım alanında çalışan Avukat Sevilay Yıldırımer Candanal da eşlik etti.

Bakanlık soruşturma başlattı, polis şikayetini aldı

Hasan’ı dinleyen Müsteşar Ilık ve Müdür Ongan, iddialar hakkında soruşturma başlatacaklarını belirtti.

Ilık, “Sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle bir suç işlenmişse, gereken neyse yapacağız” sözünü verdi.

Ardından Hasan, Avukat Candanal ile birlikte Girne Polis Müdürlüğü‘ne giderek şikayetini yaptı ve polis Hasan’ın elinde bulunan delilleri incelemek üzere aldı.

Özgür Gazete ve Barolar Birliği olarak, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı siz değerli okurlarımıza bir kez daha iletiriz.

İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu