KıbrısManşet

Korkmazhan: Kıbrıs’taki çatışmalar durduk yere çıkmadı

Sol Hareket kurucu üyesi Abdullah Korkmazhan ” ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ isimli uydurma tarih anlatısına dayalı dizi ile gerçek Kıbrıs tarihini çarpıtamazsınız!” açıklamasında bulundu

Korkmazhan: Toplumlar birbirine düşürülerek, ülke ikiye böldürtüldü

Korkmazhan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şöyle: 

“Bir Zamanlar Kıbrıs” isimli uydurma tarih anlatısına dayalı dizi ile gerçek Kıbrıs tarihini çarpıtamazsınız!

Kıbrıs’taki çatışmalar durduk yere çıkmadı. Anglo-Amerikan emperyalizminin yönlendirmesi ve yer altı örgütleri EOKA ile TMT‘nin provokasyonları ile yaratıldı! Toplumlar birbirine düşürülerek, ülke ikiye böldürtüldü. Bir kaç gerçek tarihi olayı paylaşmakta fayda var.

1- 7 Haziran 1958’de TMT tarafından Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği basın bürosunda bombaların patlatılması üzerine başlayan ayaklanmalar sonucu galeyana getirilen Kıbrıslı Türk gençleri, Rumlara saldırdı. İki kişi öldü, onlarca insan yaralandı. Sokak çatışmaları bir anda tüm Adaya yayıldı.

2- Tuğgenerallik rütbesinde Özel Harp Dairesi başkanlığı yapmış, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu’nda üst düzey görevlerde bulunmuş Sabri Yirmibeşoğlu, 25 Eylül 2010 tarihinde Habertürk TV’ye şu açıklamayı yapmıştı:

“Halkın mukavemetini artırmak (provoke etmek) için, düşman yapmış gibi bazı değerlere sabotaj yapılır. Mesela bir camii yakılır. Bunu Kıbrıs’ta yaptık.”

3- EOKA tarafından bombalanan Markos Drakos heykeli olayı nedeniyle ise Kıbrıslı Türkler suçlandı.

4- Haziran 1958’de Gönyeli’de İngilizler ve TMT işbirliğinde düzenlenen provokasyon ve katliamlar bir anda tüm ada da şiddet olayları yaşanmasına sebep oldu.”

“Camileri bombalayanları deşifre edecekleri için öldürüldüler”

Cumhuriyet gazetesi yazarları Ahmet Muzaffer Gürkan ve Ayhan Hikmet, 23 Nisan 1962 gecesi TMT tarafından öldürüldü. Her iki gazeteci camileri bombalayanları deşifre edecekleri için öldürülmüştü. 23 Nisan 1962 tarihli Cumhuriyet gazetesi şunları yazıyordu:

“(camileri) Bomba olaylarının sorumlusu alçak, adi ve satılmış herifin kim olduğunu aklıselim sahibi herkes tahmin etmiştir. Bu alçağın, bu satılmışın yüzündeki maskenin indirileceği gün yakındır”.

Cumhuriyet yazarları gibi TMT’nin provokasyonlarına karşı çıkıp barışı savunan bir çok ilerici, Fazıl Önder, Kavazoğlu gibi isimler öldürüldü. Bir çoğu ise canını kurtarmak için yurt dışına kaçmak zorundan kaldı.
Resmi tarih bir kurgudur.

Gerçek ve yaşanmış tarihi öğrenmek için resmi tarihe karşı yazılan onlarca kitap ve belgesel bulunmaktadır. Diziler ile tarih değil kurgu anlatılır! “











Başa dön tuşu