KıbrısManşetSiyaset

Özersay’dan Başbakan Saner’e ve hükümet bakanlarına zor sorular

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Başbakan Ersan Saner başta olmak üzere, hükümetten bir çok bakana farklı konularda bir çok soru yöneltti

Soru 1: Özersay: Hükümet bir bütündür ama öğrenmek isterim; hatayı kim yaptı?

Konuşmasına, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun “Hellim konusunda resmen oyuna geldik” ifadesini hatırlatarak başlayan Özersay, ilk olarak “Hellim konusunda oyuna kim geldi?” sorusunu sordu

Özersay, “Sayın Başbakan eğer gerçekten bir oyuna geldiysek, Cumhurbaşkanlığı bağlamında mı, Başbakanlık bağlamında mı yoksa Dışişleri Bakanlığı bağlamında mı oyuna geldik? Oyuna gelen kim?” dedi.

Özersay ayrıca hükümetin bir bütün olduğunu; ancak kimin oyuna geldiğini öğrenmek istediğini kaydetti.

Soru 2: “Elektriğe ne zaman zam yapılacak?”

Özersay, ikinci sorusunu da, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya yöneltti.

Özersay, elektriğe yapılacak zamla ilgili, “Eğer elektriğe zam yapılacaksa, bu yüzde 15’in üzerinde mi olacak ve bu zam ne zaman olacak?” diye sordu.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz’a da aynı konuyla ilgili bir soru soran Özersay, “Yüzde 15’ten daha fazla zam yapılırsa, borçlanmaya gidilip bu borç vatandaşa yansıtılmayacak mı?” dedi.

Soru 3: “Protokoldeki taahhütler yerine getirilmediği için mi Türkiye’den para gelmedi?

Özersay, Başbakan Hamza Ersan Saner’e ise Türkiye ile imzalanan protokolle ilgili soru sordu.

Protokolde Mart ayı içerisinde yapma taahhüdünde olan maddeler olduğunu hatırlatan Özersay, “Protokolde, Mart ayı içinde Kamu Görevlileri Yasası değiştirilecek ve Üst Kademe Yönetici Yasası’nda gerekli değişikliklerin yapılacağı yazıyor. Bugün itibaren Nisan ayına girdik. O çerçevede taahhütler yerine gelmemiş mi oluyor?” diye sordu.

Türkiye ile yapılan anlaşmanın yürürlüğü girip girmediğini de soran Özersay, kaynak aktarımının hala yapılmamış olmasının sebebinin, anlaşmanın yürürlüğe girmemesi olup olmadığını sordu.

Özersay: Hükümet önerilerimizi dikkate almadı

Özersay, dövizdeki yükseliş konusuna da değindi ve Başbakan Hamza Ersan Saner’in bu konuda atabileceği adımlar olduğunu söyledi.

Özersay, “Önerilerimiz oldu ama hükümet pek dikkate almadı. Bizim hükümette olduğumuz 2018 yılında, aynı konuda bazı adımlar atmıştık” dedi.











Başa dön tuşu