KıbrısManşetSiyaset

Ertuğruloğlu’ndan akıllara zarar Kıbrıs Cumhuriyeti çıkışı

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, hellim konusunda yanlış yapıldığını söyleyerek, Kıbrıs Türk toplumunun, Kıbrıs Cumhuriyeti toplumu olmadığı savunmasını yaptı

Ertuğruloğlu: Dik duruş sergilemeyi savunuyorum

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Ertuğruloğlu, bir garip açıklama yaparak, Kıbrıs sorunundaki duruşunun bilindiği söyledi ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ortağı olan Kıbrıs Türk toplumuna, Kıbrıs Cumhuriyeti toplumu olarak bakılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Ertuğruloğlu, “Bize, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti adını taşıyan Rum devletinin toplumu olarak muamele gösteren yaklaşıma prim vermemeyi ve dik duruş sergilemeyi savunuyorum” dedi.

“Bunu başarı diye onaylayan biri olmam”

Ertuğruloğlu, hellimin tescillenmesinde ve Avrupa piyasasına Kıbrıs ürünü olarak çıkacak olmasında yanlış yapıldığını ileri sürerek, “Ne kadar yanlış yapıldığı önümüzdeki süreçte ortaya çıkacaktır” iddiasında bulundu.

Ertuğruloğlu, “Türkiye’den hayvan ithal edemeyeceğimiz, yem bile alamayacağımız görüşleri ortaya atılıyor. Cenevre 5+1 gidilirken politikamız iki ayrı egemen devletin egemen eşitliği temelindeyken, aynı zamanda dönüp AB’nin uygulamalarına boyun eğerek, alkış tutarak bunu başarı diye onaylayan biri olmam” dedi.

“İkilemi Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantıda dile getirdim”

Kendisinin Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantıda bu ikilemi dile getirdiğini kaydeden Ertuğruloğlu, “KKTC olarak ikilem içerisine girildi ve devam edildi. Popülizm havasına boyun eğildi ve göz göre göre iki egemen devleti anlamsız kılan politika ile karşı karşıyayız” dedi.











Başa dön tuşu