KıbrısManşet

Akıncı: Hellim’in Kıbrıs ürünü olarak tescili çok önemli bir gelişmedir

Avrupa Parlementosu’nun tek Kıbrıslı Türk üyesi Niyazi Kızılyürek bugün 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı‘yı ofisinde ziyarette etti

Kızılyürek ve Akıncı görüşmede, Kızılyürek’in Avrupa Parlamentosu’ndaki çalışmaları, Kıbrıs sorunu ve özellikle hellim konusundaki gelişmelerini değerlendirdi.

“Hellim’in Kıbrıs ürünü olarak tescili çok önemli bir gelişmedir”

Akıncı görüşmede  hellim konusu ile ilgili olarak , “dönemin AB Komisyonu Başkanı Junker ve Rum lider Anastasiadis ile birlikte 2015 yılı Temmuz ayında vardıkları mutabakatın sonuç aşamasına gelmiş olmasının sevindirici olduğunu ve kuşkusuz son düzenlemeleri görmediği için, tüm ayrıntılar hakkında bilgisi olmadığını; ancak hellimin bir Kıbrıs ürünü olarak tescil edilmesi ve sadece Kıbrıs’ta ve bu toprakların üreticileri tarafından üretilecek olmasının çok önemli bir gelişmedir” dedi.

Türkçe’nin AB’nin resmi dileri arasına alınması çabaları devam etmeli

Akıncı ayrıca, üreticilerimizin desteklenmesi, küçük baş hayvancılığın gelişmesi ve sağlık-hijyen koşullarının iyileştirilmesinin de zorunlu olduğunu vurgulayarak, bu noktaya gelinmesinde yıllar içinde çeşitli kurum,ilgili odalar ve kişilerin katkıları olmuştur. Sn. Kızılyürek’in de Kıbrıs’lı bir AP üyesi olarak son aşamada bu sonucun alınmasındaki çabasını belirtmek gerekir. Türkçe’nin AB’nin resmi dilleri arasına alınması yönündeki uğraşlarının da devamını diliyorum’’ dedi.











Başa dön tuşu