KıbrısManşet

İlk bölümden niyetlerini açık ettiler

TRT yapımı olan ve Kıbrıs’ta barış istemeyen kesimin aşırı milletçilik dürtülerini harekete geçirmek üzere, tarih çarpıtılarak çekilen ‘Bir Zamanlar Kıbrıs‘ adlı dizinin ilk gösterimi bu akşam yapıldı, ilk dakikadan hatalar göze çarptı

Tüm kurallar darmadağın edildi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın da katıldığı gala gecesinde Sağlık Üst Kurulu‘nun aldığı bir çok yasağın çiğnendiği gözlemlendi.

Başrolünde hiçbir Kıbrıslı oyuncunun bulunmadığı ve İstanbul Türkçesiyle konuşulan diziyi devlet televizyonu BRT’de eş zamanlı olarak yayımladı.

Dizinin galası, sosyal mesafe ve maske kuralları hiçe sayılarak, kapalı mekân olan Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Savaş mı var? Kapıda çevik birlik ekipleri bekliyor

Yine pandemi döneminde, çekimlerinin tamamı Mağusa‘da yapılan dizinin galasına katılan ve gösterimi izlemek için içeriye alınan kişilerden, sağlıkçıların ‘Güven sağlamaz’ demesine rağmen, sadece negatif PCR testi istendi.

Kongre merkezinin kapısında ise yoğun şekilde polis ve çevik birlik ekiplerinin olması da adeta ‘Savaş mı var’ dedirtti.

Hatalar gözden kaçmadı

Dizideki Rum karakterlerde aksan kullanılırken, Türk karakterlerin Kıbrıs ağzıyla alakası olmayan şekilde Türkçe konuşmaları dikkatten kaçmadı.

Dizide Kullanılan Feslikan ve Dillirga türküleri 1960’larda yoktu

Dizide geçen 1960’ların Kıbrıs’ının anlatıldığı düğün sahnesinde kullanılan Feslikan ve Dillirga türküleri, izleyenleri şaşkınlığa uğrattı.

Şarkıların söz yazarı Cemal Özgürsel’in, 1955’te doğduğunu ve şarkıları 1980 yılında kurulan Gazi Set orkestrasının seslendirdiğini belirten sosyal medya kullanıcıları yaptıkları paylaşımlarla 1960’larda yaşayanların bu şarkıları duymasının ve çalmasının imkansız olduğunu belirttiler











Başa dön tuşu