KıbrısManşet

Özkıraç: 3 aydır ekonominin başında ama 3 kuruşluk iş yapmadı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı‘nın kendisi hakkında sarfettiği sözlere çok ağır cevap verdi;

Özkıraç: Arıklı’nın o koltukta oturması, bu ülkenin ayıbıdır

Ses Kıbrıs‘ta Gazeteci Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtlayan Arıklı, Kıb-tek yakıt ihalesinin iptaline tepki gösteren El-sen Başkanı Özkıraç’a karşı, ‘Sanane kardeşim, sus payı mı aldın’ ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Gazete‘ye konuşan Özkıraç, Arıklı’nın bu ifadelerine çok sert tepki göstererek, “Arıklı’nın o bakanlık koltuğunda oturması, bu ülkenin ayıbıdır” dedi.

“Kurum çalışanlarının ortak kaygısı Arıklı’nın kurumu satma çabasıdır”

Sendika çalışanların oylarıyla seçilen bir genel başkan olduğunu hatırlatan Özkıraç, Arıklı’nın saygısızlık ve ahlaksızlık yaptığını savundu.

Özkıraç, “Biz El-sen üyeleri olarak, kendi aramızda sorunlarımızı çözeriz. Günü geldiğinde de olağan seçimimizi yaparız. Arıklı’yı ilgilendirmez. Ama tüm kurum çalışanlarının ortak kavgası, Arıklı’nın kurumu satma çabalarına engel olmaktır” dedi.

“Bizim kitabımızda yurtseverlerin üzerinde sigara söndürmek yoktur”

Bakan Arıklı’nın, 28 dolar keşif bedeli olan yakıt ihalesini, 34 dolara çıkardığını hatırlatan Özkıraç, Arıklı’nın nerelere imza attığını da, TPİC‘le (Türkiye Petrolleri Uluslararası Şirketi) olan ilişkilerini de bildiklerini söyledi.

Özkıraç, “Bizim kitabımızda yurtseverlerin üzerinde sigara söndürmek yoktur, yurtseverleri tehdit etmek yoktur. Benim soyadım Özkıraç, Arıklı değil. Erhan Arıklı haddini bilecek” dedi.

“1 evim ve binlerce TL borcum var”

Kendisinin, 40 sene madende işçilik yapan bir babanın çocuğu olduğunu söyleyen Özkıraç, hırsızlık ve soytarılıktan anlamadığını belirtti.

“Benim banka hesaplarım ortadadır” diyen Özkıraç, araştırılması ve şüpheli 1 kuruş bulunması halinde de, o dakika istifa edeceğini ifade etti.

Özkıraç, “Ben çok rahat mal varlığımı açıklarım. Vakıflar Bankası‘nda 190 bin TL borç, İktisat Bankası‘nda da onlarca mazbatam var. Eşimin üzerine olan 1 evimiz var, onu da bankadan 65 bin STG borçlanarak aldık. Arıklı kendi mal varlığını açıklasın yüreği yetiyorsa” dedi.

“Profesör ünvanı şüpheli, İnterpol tarafından aranıyor”

Arıklı’nın Profesör ünvanının da sahte olabileceğini öne süren Özkıraç, Arıklı’nın bu ünvanı nereden ve nasıl aldığını sordu.

Özkıraç, “İnterpol tarafından aranan bir adamdır Arıklı. Kırgızistan ilişkilerini açıklasın. YÖDAK Başkan Vekili’ni de göreve çağırıyorum. Bu Proseför ünvanının gerçek olup olmadığı araştırılsın” dedi.

“3 aydır ekonominin başında ama 3 kuruşluk iş yapmadı”

Arıklı’nın yaklaşan Yeniden Doğuş Partisi kurultayına yönelik olarak kendisine saldırdığını söyleyen Özkıraç, “Buradan avantaj sağlayacağıı zannediyorsa, yanılıyor” ifadelerini kullandı.

Özkıraç, bu ülkede yaşayan tüm emekçilerin kendisine gereken cevabı vereceğini söyleyerek, “Arıklı 3 aydır ekonominin başında ama 3 kuruşluk iş yapmadı. Kendi yandaşlarını sahte fake hesaplarla bize saldırtmak marifet değildir. Yüreği varsa, ahlakı varsa, istediği kanal ve programda karşılıklı tartışmaya davet ediyorum” dedi.

“Temiz eller operasyonunu yapacak olan Arıklı’nın elleri kirlidir”

Özkıraç son olarak şunları kaydetti:

“Ne tüccarla ne parayla ne sermayeyle ilişimiz var. 58 yıldır bu ülkedeyiz, arkamız ıslak değil, buz gibiyiz. Temiz eller operasyonunu yapacak olan Arıklı’nın elleri kirlidir. Ayrıca kurum çalışanlarının maaşları hakkında da konuşan Arıklı’ya söylüyoruz, emekçilerin maaşları kendisini ilgilendirmez. Hakettikleri, alın teri döktükleri emeklerinin karşılığını alan emekçilere uzanan dilleri keseriz.

Bu ülkedeki tüm emekçileri, yarın saat 10:00’da Ekonomi ve Enerji Bakanlığı önünde bekliyorum. Bu toplum demokratik yöntemlerle, Arıklı’nın haketmediği ve kirlettiği o koltuktan kendisini indirecektir. Arıklı sana elektrik kurumunu sattırmayacağız”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu