KıbrısManşet

Savaşan: Dizi gerçekleri anlatıyor, turizm açısından da yararlı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) MYK Üyesi Dr. Ahmet Savaşan, dönemin mücahidleri, tanıkları ve tarihçiler tarafından bile ‘gerçek dışı’ bulunan ‘Bir Zamanlar Kıbrıs‘ dizisini savundu

Savaşan: Turizm açısından yararlı olacak

BRT‘de katıldığı programda Levent Kutay‘ın sorularını yanıtlayan Savaşan, Bir Zamanlar Kıbrıs adlı dizinin, kuzeyin turizminin canlanması ve görüşme sürecinde Kıbrıs Türk toplumunun haklarının savunulabilmesi açısından yararlı olacağını ileri sürdü.

Savaşan, özellikle tarihçilerin ve o dönemi yaşayan insanların ve mücadihlerin, gerçek dışı olayların tarih olarak yansıtıldığı eleştirilerine maruz kalan dizinin, tarihi gerçekleri anlattığını iddia etti.

“KKTC’ye yapacağı katkılar açısından yaklaşılması gerek”

Dizi ile ilgili tartışmaların kendisini üzdüğünü söyleyen Savaşan, “Konuya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağı katkılar açısından yaklaşılması gerek” savunmasını yaptı.

Savaşan şöyle devam etti:

“KKTC, Türkiye kamuoyunda çeşitli vesilelerle tanıtılmaya çalışıldı. Hatırlayın en az iki-üç sefer Kıbrıs yılı ilan edildi. Ama bu adımlar, Kıbrıs Türk Halkı’nın varlığını, kültürünü, zenginliklerini, çektiklerini anlatmak bakımından çok yetersiz kaldı. Olaya bu pencereden bakmakta fayda var. Diziye ağır eleştiriler yapan arkadaşlara sormak lazım; bu dizinin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki 80 milyon insana Kıbrıs Türk halkını ve çektiklerini anlatması, hatırlatması ya da öğretmesinin nasıl bir zararı olabilir?”











Başa dön tuşu