Kıbrıs

Lefkoşa’da ‘Kiralık katil’ tutmak istediler

EVRİM KAMALI
Polis, Lefkoşa’da 56 yaşındaki D.K., ve 29 yaşındaki S.İ’nin, husumetli olduğu bir şahsı öldürmek için, 27 yaşındaki M.G. ile para karşılığı ‘anlaşma yaptığı’ tespit etti. Yaptıkları ‘ölüm anlaşması’ için, M.G’ye için 3 bin 200 TL ve 400 Euro verdikleri tespit edilen zanlılar, dün gözaltına alındı

‘Ölüm anlaşması’

Lefkoşa’da, husumetli oldukları kişiyi öldürmesi için, ‘kiralık katil’ tutmak isteyen zanlılar,  S.İ. ve D.K. tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede ifade veren polis memuru, olguları aktardı

Polis, zanlıların ‘Öldürmek için gizli ittifak’ suçuna methaldar olduğunu belirtti. Polis mahkemede, zanlıların, 2020 yılı Temmuz ve Ağustos ayları arasında aranan bir kişi ile birlikte, S.A.’nın, zanlı S.İ.,’den ayrılmadığı gerekçesiyle, öldürmek için gizli ittifak kurduklarını aktardı.

Olayın sonrasında zanlı D.K.’nin polise gelip, itiraf içerikli ifade verdiğini belirten polis, tahkikatın yeni başladığını, alınacak ifadeler ve aranan bir şahıs olduğunu söyleyerek, zanlıların 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı D.K. “Kendi rızamla polise gittim. Sadık ve Ahmet beni sürekli arayıp rahatsız ediyorlar ve para istiyorlardı. Hatalıyım. Özür dilerim” dedi.

Yargıç Yargıç Temay Sağer, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için 3 gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

 











Başa dön tuşu