KıbrısSürmanşet

Lise son sınıf öğrencilerinin başvuruları kabul edilmeyecek

“Bölünmüş bir ülkede BİRLEŞEN insanlar” sloganı ile 13. yılına giren Cyprus Friendship Programme (CFP)/Kıbrıs Arkadaşlık Programı bu yıl da 15-18 yaşları arasındaki gençlerden başvuru kabul etmeye başladı

4 haftalık ikinci yıl programına katılacaklar

Programa son başvuru tarihinin 7 Nisan’a kadar uzatıldığını açıklayan program koordinatörleri, yapılacak mülakatla seçilecek Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum gençler programın birinci yılında Covid-19 salgınının el verdiği şartlar doğrultusunda Trodos Dağları’nın eteklerinde bulunan ve Baf kazasına bağlı Esentepe (Aynikola) köyünde bir haftalık kampa katılacak, bu kampı başarı ile bitirmeleri taktirinde ikinci yıl kendilerinin seçecekleri diğer Kıbrıslı toplumdan biri ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde ABD’li aileler tarafından ağırlanıp, 4 haftalık ikinci yıl programına katılacaklar.

“Lise son sınıf öğrencilerinin başvuruları kabul edilmeyecek”

Salgının kamp yapmaya elverişsiz şartları Temmuz ve Ağustos aylarında da devam etmesi halinde, bazı kamp aktiviteleri online platformalarda, bazı aktiviteler de Ledra Palace – ara bölgede gerçekleştirilecek.

Yapılan açıklamada:

“13 yıldan beri 1000’den fazla Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum gencini bir araya getirmiş, onlara barış kültürü, çatışma çözümü, liderlik ve takım kurma becerileri alanında eğitimler vermiş, geleceğin barış elçilerini ve liderlerini yetiştirmiş ve adanın insanları arasında barış ve arkadaşlık köprüsü kurmayı kendine ilke edinmiş programa katılmak için gençlerin 15-18 yaş arasında ve anne ya da babasından en az birinin Kıbrıslı olması gerekmektedir. Lise son sınıf öğrencilerinin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Online başvurular https://friendships4peace.org/cfp-teen-application-materials/ sitesinden gerçekleştirilecektir. Daha fazla bilgi için programın Kıbrıslı Türk Ana Koordinatörü Simge Kahvecioğlu’na 0542 856 48 28 numaralı telefondan ulaşılabilir.”











Başa dön tuşu