KıbrısManşet

Çeler: Yasa kadar denetim ve ceza müeyyidesi de önemlidir

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler,  mecliste bugün Bulaşıcı Hastalıklar Değişiklik Yasa Tasarısı’nın görüşülmesi sırasında söz alarak değerlendirmelerde bulundu

Çeler: Cezaların caydırıcı özelliği olması gerek

Söz konusu tasarının görüşüldüğü komite toplantısında da belirttiği gibi bu yasaların uygulanmasında cezaların önemli olduğunu belirten Çeler, cezaların caydırıcı özelliği olması gerektiğini kaydetti.

Bu yasayla ilgili de denetimler yapılarak uymayanlara gerekli cezai müeyyidelerin uygulanması gerektiğini, aksi takdirde amaca ulaşmakta sıkıntı yaşanacağını belirten Çeler, denetimlerle ilgili yerel yönetimlere yetki verilmesinin doğru bir adım olduğunu kaydetti.

Hem ekonomik hem de sağlık açısından avantajları bulunan ev karantinası uygulamasının sorunsuz devam etmesi için etkin denetimin önemine vurgu yapan Çeler, halkın sağlığını ilgilendiren bu konuda hem ev karantinasına girenlerin, hem de denetimi yapacak olanların büyük sorumlulukları olduğunu ifade etti.

“Topluma olumsuz olarak yansıyacak”

Hem denetimlerin hem de denetimlerin sonuçlarının toplumla paylaşılmasının farkındalık açısından önemli olacağını belirten Çeler, kontrolün kaybolacağı durumunda uygulamanın aksayacağını, bulaş riskinin artacağını, bunun da topluma olumsuz olarak yansıyacağını kaydetti.

Bugüne kadar pandemi döneminde alınan kurallara uyulmasında sorunlar yaşandığını, sokağa çıkma yasağına halen uymayanların olduğunu, kalabalık partiler düzenlendiğini anımsatan Çeler, en azından bundan sonraki süreçte gerekli denetimlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Kimsenin kendi keyfi için toplumun sağlığını riske atma lüksü olmadığını, bunu yapan varsa da gerekli cezayı alması gerektiğini söyleyen Çeler, “Kuralların dışına çıkılması doğal ve kabul edilebilir olmamalı” dedi.

Çeler, Yasayla ilgili gerekli duyuruların yapılarak toplumun bilgilendirilmesinin çok önemli olduğunu da belirtti.











Başa dön tuşu