KıbrısManşet

İncirli: Pandemiyi sonlandıracak olan aşı değil, ilaçtır

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, Covid-19 salgınının, 2022 yılının Ocak-Şubat aylarında çıkması beklenen etkin bir ilaçla, mevsimsel bir hastalığa evrileceğini açıkladı

İncirli: Pandemiyi sonlandıracak olan aşı değildir

Özgür Haber‘de Pınar Barut‘un sorularını yanıtlayan İncirli, Covid-19 aşılarının salgını bitiremeyeceğini, aşıların sadece virüse yakalanan insanların hastalığı ağır geçirmelerine ya da ölümlere engel olabielceğini vurguladı.

İncirli, “Bu pandemiyi sonlandıracak olan aşı değildir. Aşı sadece ölümleri ve hastalığı ağır geçirmeyi önlüyor, bulaşı önlemiyor. Mesela ben sağlık çalışanı olduğum için aşılıyım ama virüsü hala bulaştırabilirim” dedi.

“Etkin ilaç için önümüzde 1 yıllık süreç var”

Covid-19 pandemisinin, etkin bir ilaç bulunması durumunda bitebileceğini ve artık mevsimsel bir üst solunum yolu enfeksiyonuna evrilebileceğini belirten İncirli, ilaç için de en az 1 yıl gerektiğini belirtti.

“Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bu etkin ilacın bulunma tarihi, en iyi ihtimalle 2022 yılının Ocak-Şubat ayıdır” diyen İncirli, ilaç bulunana kadar önümüzde en az 1 yıllık bir süreç olduğunu vurguladı.

“Covid-19 etkin ilaçla mevsimsel bir hastalığa dönüşecek”

İncirli, etkin ilaç çıktğında pandemi zincirinin kırılacağını söyleyerek , “Nasıl ki her sene mevsimsel grip oluyoruz ve ilaçlar kullanıyoruz ki, her sene dünyada 500 bin kişi gripten hayatını kaybediyor, Covid-19 da buna evrilecek” ifadelerini kullandı.

“Ama şu an Covid-19 ile gribi benzetemeyiz” diyen İncirli, çıkması beklenen o etkili ilaçla, hastalar tedavi edildiğinde, virüsün de önünün kesilebileceğini belirtti.

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu