KıbrısManşet

İncirli: Bu hükümetin varlık sebebi, atamalar ve kurultayları

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Sıla Usar İncirli, hükümetin pandeminin başından bu yana sürdürdüğü yanlış politikalara vurgu yaparak, daha kötü bir yönetimi hayal edemediğini söyledi

İncirli: Varlık sebepleri atamalar ve kurultayları

Özgür Haber‘de Pınar Barut‘un sorularını yanıtlayan İncirli, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin varlık sebebinin atamalar ve kendi kurultayları olduğunu söyledi.

İncirli, “Başka varlık sebepleri yok bunların. Kendi içlerinde partileri kaynıyor ama memleket yangın yeri olmuş. Birinci hedefleri memleketin sorunları değil, kendi kurultaylarıdır” dedi.

“Burada çifte standart bir durum vardır”

Hem muhalefet hem de halk tarafından çok tartışılan ve sağlıkçıların da yapılmaması yönünde görüş verdiği ‘Bir zamanlar Kıbrıs’ adlı dizinin gala gecesinin yapılmasına da değinen İncirli, hükümetin bu noktada da ikicikli bir tavır sergilediğini ifade etti.

“Burada çifte standart bir durum vardır” diyen İncirli, sporcular ve sanatçıların çok kötü günler geçirdiğine işaret ederek, ikircikli durumu şöyle özetledi;

“Sizin sanatçınız sporcunuz perişan. Seyirci sayısı azaltılarak, sahneye çıkacak ya da sahaya inecek olanların düzenli PCR testlerini yaptırılıp ve tüm önlemleri de alarak, ülke genelinde bir uygulama yapsaydınız, sonra da gidip galanızı yapsaydınız. O zaman kimse size bir şey demezdi. Ama doğru olan bütün hazırlıkları yapmaktır ve çifte standart uygulamamaktır”

“Senin aşın yok, ne zaman geleceği de belli değil”

Hayatın normalleşmeye başlaması için, herkesin aşılı olmasının şart olamayacağını belirten İncirli, çünkü aşılamanın belki bu sene de bitmeyeceğini söyledi.

İncirli, Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun ‘Herkes aşı olmadan eğitim başlamayacak sözlerini de eleştirdi.

İncirli, “Eğitim Bakanı, ‘aşısız okulları açmayacağız’ diye açıklama yaptı. Tamam da senin aşın yok, ne zaman geleceği de belli değil. Siz nasıl tarihi belli olmayan bir sürecin içinde bu açıklamayı yaparsınız? diye sordu.

“Daha kötü bir yönetim hayal edemiyorum”

Şu anki hükümettin yönetim şeklinden daha kötü bir yönetim hayal edemediğini belirten İncirli, genelde de, pandemide görev yapan bütün hükümetlerin bu süreci çok kötü yönettiklerini ifade etti.

İncirli, “Günlük kararlar aldılar. Sağlığı yönetemedikleri için, ekonomik sorunlar ve beraberinde eğitim ve diğer alanlardaki sorunlarda büyüdü” dedi.

“Tamamen silik, hiçbir konuda hiçbir görüş ortaya koyamayan bir hükümet”

Pandeminin bu yıl da bitmeyeceğini ve böyle yönetilmee devam ederse, ülkenin yeni bir kapanma ile karşı karşıya geleceğini söleyen İncirli, şöyle devam etti;

“Hükümet tamamen silik, hiçbir konuda hiçbir görüş ortaya koyamayan bir hükümet. Kendilerine birileri söyleyecek, onlar da yapacak.

“Cevapları bilmiyorsanız, orada oturmayacaksınız, gideceksiniz”

Mecliste de sorduğumuz sorulara cevap bile alamıyoruz. Muhalefet olarak biz, halk için bu sorgulamaları yapıyoruz. Ama cevaplarını bilmiyorlar.

Yani bilip saklamaları da kabul edilemez ama bilmemeleri hiç kabul edilemez.

Bilmiyorsanız, orada oturmayacaksınız, kalkacaksınız gideceksiniz ve öğrenene kadar da gelmeyeceksiniz.

“Bu kadar kötü bir yönetimle bu ülke bu pandemiden çıkamaz”

Yönetim böyle devam ederse, pandeminin sonunda öyle bir enkazla karşı karşıya geleceğiz ki, savaştan beter olacağız. İnsanlar işsiz kalmış olacak, öğrencilerin eğitim açıkları olacak.

Çünkü her yerde ateşler yandı ve o yangınlar büyüyecek.

Pandemi döneminin hiçbir hükümeti, geleceğe yönelik çalışma yapmadı. Sağlığı yönetemediler, bunun sonucu olarak da ekonomik sorunlar baş gösterdi ve eğitim de aksadı.

Bu yüzden gitmeleri lazım. Ama o kadar umursamaz haldeler ki.

Azınlık hükümeti olarak, varlık sebepleri atamalar ve kurultaylarıdır. Başka varlık sebepleri yok bunların.

Kendi içlerinde partileri kaynıyor ama memleket yangın yeri olmuş. Birinci hedefleri memleketin sorunları değil, kendi kurultaylarıdır”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu