KıbrısManşet

Kıb-Tek ve Başbakanlık Denetleme Kurulu soruşturma başlattı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), ve Başbakanlık Denetleme Kurulu, Mors Ltd‘ye aynı faturanın 2 kere ödendiği gerekçesiyle, soruşturma başlattı

273 bin dolarlık fatura 2 kere ödendi

Kıb-Tek yakıt ve parça ihalelerine giren şirketlerden biri olan Mors Ltd.’ye, geçtiğimiz dönemde aynı faturanın 2 kere ödendiği tespit edilmişti.

273 bin dolar tutarındaki faturanın ilk ödemesi 10 Ağustos 2020, aynı faturanın bir kez daha ödenmesi ise 13 Agustos 2020 tarihinde gerçekleşmişti.

Banka ‘hatayı ben yaptım’ dedi

Bu durum 26 Mart 2021 tarihinde tespit edildi.

 

İlgili banka ile iletişime geçen kurum muhasebecileri bankadan, aynı faturanın neden 2 kere ödendiği konusunda açıklama istedi.

Banka, ödeme talimatını hem sözlü hem de yazılı alması üzerine, aynı talimatı 2 farklı talimat olarak algılayıp, ödemeyi kendi hataları dolayısıyla 2 kere yaptıklarına dair bir yazıyı kuruma gönderdi.

Para kuruma iade edildi, kurum muhasebesi, faizi de istedi

Bankanın hatasını kabul etmesi üzerine, fazladan ödenen miktar, kurum hesabına iade edildi.

Ama kurumun ilgili muhasebe çalışanları, bankaya ikinci bir yazı göndererek, fazladan ödenen 273 bin doların, durumun fark edildiği tarihe kadarki yasal faizini de talep etti.

Kurum müdürü Gürcan Erdoğan‘in talebiyle ise dün Başbakanlık Denetleme Kurulu ve kurum, konuyla ilgili 2 ayrı soruşturma başlattı.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu