KıbrısManşet

Dedikodular gerçek çıktı, dünüre kıyak atama

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Yerel Yönetimler Müdürlüğü görevine, emekliliğine 1 yıldan az süre kalan kendi dünürünü atadı

Millet iş beklesin, dünürün müdür olarak atansın

Bakan Evren’in, Yerel Yönetimler Müdürlüğü görevine, emekliliğine 1 yıldan az süre kalan kendi dünürünü atayacağınn dedikoduları 1 aydır kulislerde konuşuluyordu.

Duyumu bile geniş yankı uyandıran atama, tüm tepkilere rağmen dün yapıldı.

Mutluyakalı gündeme getirdi

BRT‘de yayımlanan ‘Basın Odası‘ programında, gazeteci Cenk Mutluyakalı‘nın konuyla ilgili sorusu ile üzerine konuşan Başbakan Ersan Saner, atamanın akrabalık ilişkisi dolayısıyla yapılmadığını savundu

Mutluyakalı, Karayolları Mali İşler Amiri Eren Erçoban’ın atamasıyla ilgili, “Hayat pahalılığı ödeneği bile dondurulurken, bu atamalar tezat değil mi? Bu atamalarla, 1 kişinin maaşı 7 bin lira artacak, ayrıca bu kişi atayan bakanın birinci derecede akrabası, bu etik mi?” diye sordu.

Klasik cevap: Bilgi birikimi varmış

Başbakan Saner’in cevabı ise her zamanki gibi atamayı savunmak oldu.

Saner, Erçoban’ın uzmanlığı doğrultusunda bu göreve getirildiğini, İçişleri Bakanı’nın dünürü olmasıyla alakası olmadığını savundu.Saner, Erçoban’ın, bilgi ve deneyiminden yararlanacaklarını belirtti.

Resmi Gazete’de de yayınlandı

Resmi Gazete’de yayınlanan karar;

“KKTC İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdür mevkiine Sn. Eren ERÇOBAN’ın 07/04/2021 tarihinden itibaren ileride herhangi bir sebep gösterilmeden görevden alınması koşulu ile atanmasına ve atanma tarihinden itibaren atandığı mevkiin maaşını almasına karar verilir”











Başa dön tuşu