KıbrısManşet

Sol Hareket: Sendikaların grevini sonuna kadar destekliyoruz

Sol Hareket, bugün çalışan ve üreten emek yığınlarının ekonomik ve demokratik hakları için 6 sendikanın ülke genelinde başlattığı grevi sonuna kadar desteklediklerini açıkladı

Sol Hakeket: Halkımıza dayatılan yoksulluğu ve açlığı reddediyoruz

Yazılı yapılan açıklamada, Kıbrıslı Türk toplumunu dize getirmek için uygulamaya konulan önlemlerin ekonomik faşizm olduğu vurgulandı ve “Halkımıza dayatılan ekonomik paketleri, yoksulluğu ve açlığı, reddediyoruz” denildi.

Pandemi sürecinde, ultra zenginlerin ve şirketlerinin, yüz milyonlarca lira kâr artırarak büyümelerini devam ettirdikleri söylenen açıklamanın tamamı şu şekilde

“Değerli halkımız,

Tüm dünyada Covid-19 salgınının hüküm sürdüğü koşullarda her ülke çeşitli şekillerde ekonomik destekler açıklayarak çalışan ve üreten kesimlerin önünü açmaya çalışırken, Kıbrıs’ın kuzeyinde ise bunun tam tersi olacak şekilde hükümet, çalışanların ve üretenlerin ensesine binerek, zam, vergi ve kesintilerle halkın üzerinden bir avuç zenginin kasasını doldurmaya devam etmektedir.

Bu eşitliksiz ve dengesiz süreç orta sınıfları yoksullaştırırken, ülkemizdeki yabancı işgücünü ve emekçi kesimleri açlık sınırına itip bir avuç zengini daha da zenginleştirmekten başka işe yaramamaktadır.

Pandemi sürecinde finans sektörü ve bankalar kârlılığına kâr katmıştır. Ülkemizde yaratılan bir elin parmaklarını geçmeyen ultra zenginler ve şirketleri yüz milyonlarca lira kâr artırarak büyümelerini devam ettirmektedir.

Bu uçurumu kabul etmiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen önce başlatılan ve partilerin içişlerine müdahaleden polis kovuşturmalarına kadar varan sürecin devamı kurdurtulan bu ucube hükümetin aldığı sözde ekonomik kararlardır.

Kıbrıslı Türk toplumunu dize getirmek için uygulamaya konulan bu önlemler ekonomik faşizmdir.

Sendikalarımızın çalışan ve üreten emek yığınlarının ekonomik demokratik hakları için başlatmış olduğu haklı mücadeleyi ve grevi sonuna kadar destekliyoruz.

Halkımıza dayatılan ekonomik paketleri, yoksulluğu ve açlığı, reddediyoruz. Zaman uyanma ve birlik olma zamanıdır.

Saygılarımızla”











Başa dön tuşu