KıbrısManşet

Serdaroğlu: Millet açlık grevinde, hükümet atama peşinde

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, insanların açlık grevinde olduğu, hak ve adalet mücadelesi verdiği bu dönemde, hükümetin kapalı kapılar ardında atamalarla uğraştığını vurguladı

Serdaroğlu: Kapalı kapılar ardında atamalarla uğraşıyorlar

Kamu-iş Başkanı Serdaroğlu, meclis önünde bugün yapılan ve 6 sendikanın destek verdiği eylemle ilgili, Özgür Gazete‘den Mustafa Baflı‘ya konuştu.

Hükümetin, yanan bu ateş çok büyümeden sorumluluklarının farkında varması gerektiğini söyleyen Serdaroğlu, siyasilerin artık yüzlerini halka çevirmelerinin zamanının geldiğini belirtti.

Serdaroğlu, bir taraftan turizmciler açlık grevi yaparken, diğer taraftan bir başka kesimin hak ve ekmek mücadelesi yaparken, siyasilerin kapalı kapılar ardından atama yapmak için uğraştığını vurguladı

Serdaroğlu, “Toplum bu haldeyken, sorumlular da kapılar arkasında, istifa eden milletvekillerinin menfaatlerini yerine getirmek ve atama yapmak için uğraşmazlar” dedi.

“Bıçak kemiğe dayanmıştır”

Yüzlerce insanın Pandeminin içinde risk alarak bugün burada toplandığını anımsatan Serdaroğlu, “İnsanlar bu riski alıyorsa, artık bıçak kemiğe dayanmıştır” ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu, “Herkesin kendine göre hayatını idame ettirme şekli var, borcu harcı var. Sen herkesi bir ekmeğe muhtaç edip o koltuklarda oturacaksın öyle mi? Öyle yağma yok” dedi.

“Bu iş burada bitmeyecek”

siyasilerin halkı dikkate almaması durumunda, günü geldiğinde halkında onları dikkate almayacağını vurgulayan Serdaroğlu, hükümetin belli başlı bazı bürokratların aklıyla hareket ettiğini savundu.

Eyleme destek veren sendika sayısının da 8’e çıktığını belirten Serdaroğlu, “Hepbirlikte toplanıp görüşeceğiz ve sonraki günler için eylem modellerimize karar vereceğiz. Bu iş burada bitmeyecek” dedi.

“Sağcısıyla solcusuyla hep birlikte kavga vereceğiz”

Serdaroğlu, son olarak şunları kaydetti:

“Vatandaş senden ekonomik önlem bekleyecek, piyasadaki fiyatlar için denetim yapmanı bekleyecek ama sen koltuk için kavga edeceksin ve halk da buna seyirci kalacak öyle mi? Öyle bir dünya yok. O koltuklar artık kendilerine rahat vermeyecek.

Bu hükümet halk desteğini hak etmiyor. Bunu da tüm halk söylüyor.

Sağcısıyla solcusuyla hep birlikte kavga vereceğiz. Çünkü bu kavga ekmek, adalet ve eşitlik kavgasıdır”

Mustafa Baflı/Özel Haber











Başa dön tuşu