KıbrısManşet

Gökçebel: Aşı kamusal bir haktır, elçilik doğru yapmadı

Öğretmenler aşılanamadığı için eğitimin başlayamadığı Kıbrıs‘ın kuzeyinde, TC Lefkoşa Elçiliği‘nin, Türkiye‘den gelen öğretmenleri aşılamasına, öğretmen sendikalarından büyük tepki geldi

Özgür Gazete’den Mustafa Baflı’ya konuşan, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel yapılan aşılamaya sert tepki gösterdi

Gökçebel: Aşı kamusal bir haktır

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, aşılanmanın yasal ve kamusal bir hak olduğunu ifade ederek, Covid-19 salgını nedeniyle, eğitim alanının dünyadaki en riskli 3 meslek grubundan olduğunu hatırlattı.

Gökçebel, bazı öğretmenlerin değilim, tüm öğretmenlerin aşılanması gerektiğini belirtti.

“Elçilik doğru bir davranış yapmadı”

Elçiliğin düzenlediği aşılamanın doğru bir davranış olmadığını ifade eden Gökçebel, elçiliğın sadece öğretmenleri aşılamadığını vurguladı.

Gökçebel, “Elçilik, kendi öğretmenlerinin yanında, TC’den gelen din görevlilerini ve kendi personelini de aşıladı. Bu aldatmadır, politik bir manevradır” dedi.

“Kıbrıs Türk toplumu aşağıya çekiliyor”

Elçiliğin tavrının anlaşılır olmadığını kaydeden KTOEÖS Başkanı Gökçebel, “Her şeye karışan ve kendi öğretmenlerini bu topluma dayatan elçilik, bunu başarı olarak gösteriyor. Bu yapılan anlaşılabilir değil” dedi.
Gökçebel, bu tavırlarla Kıbrıs Türk toplumunun aşağıya çekildiğini ifade etti.

“Amcaoğlu absürt açıklamalar yapıyor”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun öğretmenleri işaret ederek, yaptığı “Çarşı her şeye karşı” yakıştırmasını hatırlattı.

Gökçebel, “Bakan Amcaoğlu, öğretmenleri suçlamaya çalışmayı bıraksın. Yüz yüze eğitimin devam ettiğini söylüyor, toplumu kandırıyor. Yüzde 3-4 öğrenci gidiyor. Covid-19 testi pozitif çıkan öğretmen ve öğrenciler var” dedi.

Mustafa Baflı/Özel Haber











Başa dön tuşu