KıbrısManşet

Özkıraç: Atılan imzalar demokratik hak ancak Mağusa’dakiler alakasız

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) yapılan basın toplantısında “264 kişi imza koydu ve El-Sen genel kurula davet edildi” açıklamasında bulundu

Özkıraç: 264 kişi imza koydu, El-Sen genel kurula davet edildi

El-Sen Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, 264 kişinin imza koyarak El-Sen’in genel kurula davet edildiğini söyledi.

Özkıraç, bu kişilerin içinden 5-6 kişinin Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile görüştüğünü ifade ederek Arıklı’ya suç bulmuyorum bölüm parçalayıp yönetecek. Arıklı vurgun var diye diye vurgunun önünü açıyor. Bu arkadaşlar da Arıklı ile görüşüyor. Hiçbir baskı ve tehdite boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

Açıklama yok.

“Arıklı El-Sen’in genel kurula gitmesine karışamaz”

Sendikanın 2 yılda bir genel kurulu olduğunu vurgulayan Özkıraç, “7 Temmuz 2018’de 221 oy ile genel başkanlığa seçildim. Salı günü şahsıma ve arkadaşlarıma operasyon yapıldı. Mağusa grubu bu operasyonda bağımsız oldu.” diyerek alınan tüm kararların yüzde 99 oy birliğiyle alındığını kaydetti.

Özkıraç olağanüstü genel kurul yapılacak imza sayısının geri çekildiğini açıklayarak, “Mahkemede ara emri kavgası varken, bu arkadaşlar sendikalar mukayyetlerine gitti. Arıklı El-Sen’in genel kurula gitmesine karışamaz.“dedi.

“Arıklı iki gecede kurumu 150 bin dolar zarara uğrattı”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı’nın sermayenin temsilciliğini yaptığını ifade eden Özkıraç, “El-Sen’in olağanüstü genel kurulunun yapılması Arıklı’yı neden ilgilendiriyor? Arıklı iki gecede kurumu 150 bin dolar zarara uğrattı. Arıklı kurultay derdinde El-Sen’e saldırıyor. 264 imzanın 60 kusuru geri çekildi. Arıklı’yı El-Sen kurultayı ilgilendir mi?!” diyerek tepkisini gösterdi.

El-Sen Genel Başkanı Özkıraç, sayaç ve güvenlik eldiveni kalmadığını belirterek, “Arıklı bu ülkenin ekonomisi ile uğraşsın. Sayaçlar ve güvenlik eldiveni kalmadı. Arıklı kirlenmeye ramak kalan ellerini çek. Çekmezsen sonuçlarından sen sorumlusun.” dedi.

Özkıraç, “Arıklı aklını kiraya da vermedi; aklını tatile çıkardı” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaşif: Arıklı’nın yaptığı bu şey vurguna açık

Özkıraç’ın ardından El-Sen Genel Sekreteri Ersan Kaşif açıklama yaptı.

Açıklama yok.

Kaşif, 264 imzanın kendisine teslim edildiğini ve atılan imzalar incelendiğini, bazı üyelerin tüzük kurultayına gideceği için imza attığını açıkladı.

Kaşif, “Bu imza kampanyasını başlatan arkadaşlar da yanlış yaptığını fark etti. Ancak Arıklı basına açıklama yaptı ve olağan genel kurulun yapılması gerektiğini söyledi” açıklamasında bulunarak 7 Nisan’da ihale açılacaktı, Arıklı 6 Nisan’da TPIC ile anlaştı. Arıklı’nın yaptığı bu şey vurguna açık. Arıklı kurumu 480 bin dolar zarara uğrattı” dedi.

“Sendika içinde imza sahteleme yapıldı”

14 dolara teklif varken 34 dolara ihalesiz alım yapıldığını vurgulayan Kaşif, bu konuyla ilgili mahkemeye başvurduklarını söyleyerek, sendika içinde imza sahteleme yapıldığını açıkladı. Kaşif bu konuyla ilgili mahkemeye çıktıklarını ve sürecin başladığını belirtti.

El-Sen Genel Başkanı Özkıraç Kaşif’in açıklaması sonrası “Direne bildiğimiz kadar direneceğiz” dedi.

Kayar: Sendika mali olarak gelişimini sürdürüyor

El-Sen Mali Sekreteri Serhan Kayar ise “sendikanın mali ödemelerinden o kadar eminim ki basına açıklayabilirim” diyerek söze başladı.

Açıklama yok.

“Evraklarımız her şey uygun” diyen Kayar daha sonra 2020 yılı Mali Raporu’nu okudu.

Kayar, “Sendika denetçilerinin raporu Sendika yerel mevzuatına uygundur. Sendika mali olarak gelişimini sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

Mali Sekreter Kayar’ın açıklamasından sonra konuşan Özkıraç, “Atılan imzalar demokratik haktır ancak Mağusa’da atılan imzalar alakasızdır” dedi.











Başa dön tuşu