KıbrısManşet

Kuruma yazı gönderdiler: Alakamız yok, evraklar sahte

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek), adrese teslim yapılacağı iddiasıyla iptal edilip tekrar çıkılan 220 bin tonluk yakıt ihalesinden yine pis kokular geldi. 14 $’lık teklifle veren firmanın kuruma sunduğu evraklar sahte çıktı. Müthiş iddia ise Arıklı ve Erdoğan’la ilgili

Sahte evrak verdi

Kıb-tek yakıt ihalesine teklif veren 2 firmadan biri olan ve verdiği gerçeklikten uzak 14 $’lık teklifle dikkat çeken WIDELINE REKLAM HİZ. LTD. adlı firmanın, kuruma sahte evrak beyan ettiği ortaya çıktı.

Kim bu firma?

Firma ihale dosyasında, Türkiye bağlantılı taşeron firma olarak, ‘AYAD Petrol Ltd.‘i göstermiş ve yakıtı da, ‘TOTSA TOTAL OIL TRADING SA‘ rafinerisinden alarak, USICHEM adlı gemi ile taşıyacağını belirten evraklar koymuştu.

Kuruma yazı gönderdi

Evraklarda adı geçen gemi şirketinin, Kıb-tek’e gönderdiği yazıyla, firmanın, ‘Rafineri Opsiyon Belgesi‘nin de, ‘gemi kiralama sözleşmesi’nin de sahtekarlıkla düzenlendiği ortaya çıktı.

“Alakamız yok, evraklat sahte”

USICHEM gemisinin sahibi, DENSA TANKER İŞLETMECİLİĞİ kuruma gönderdiği yazıda, teklif veren firma ile herhangi bir gemi kiralama sözleşmelerinin olmadığını belirterek, yasal işlem başlatmak için, isimlerini kullanan firmayla ilgili ayrıntılı bilgi talep etti.

“Aramızda ticari sözleşme yok”

Ayrıca ihale dosyasında yakıtın alınacağı belirtilen ‘TOTSA TOTAL OIL TRADING SA’ adlı firmanın da, AYAD ile aralarında, düşük sülfürlü yakıt tedariğine dair herhangi bir ticari sözleşme olmadığını belirttiği ögrenildi.

Müthiş iddia

Asıl müthiş iddia ise, Kıb-tek’i aldatmaya yönelik sahte belgelerin, Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı, kurum müdürü Gürcan Erdoğan, müdür yardımcısı Kamil Direl ve Yönetim Kurulu üyesi Ömer Çete tarafından da bilindiği iddiası.

Kim yol açtı?

Sorumluların, yakıt ihalesinin sartnamelerini değiştirmemesi sebebiyle, uygunsuz kişi ve firmanın ihaleye katılmasına neden olduğu ileri sürülüyor.

Arıklı ve Erdoğan ne diyecek?

‘Temiz eller operasyonunu ile Kıb-tek’te vurgunu durduracağım’ diyen Ekonomi Bakanı Arıklı’nın ve adı daha önce de bir çok şaibeye karışan kurum müdürü Erdoğan’ın ise konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

ozgur_gazete_kibris_kıb_tek_belge

Özel Haber/Özgür Gazete











Başa dön tuşu