KıbrısManşet

Özkıraç: Olağanüstü genel kurul reddedildi ama yenit talimat aldılar

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, sendika genel başkanlığı için olağanüstü genel kurul talebinin reddedildiğini ama yeni imza toplanması için talimat verildiğini açıkladı

Özkıraç: Olağanüstü genel kurul talebi reddedildi

Özgür Gazete‘ye özel açıklamalarda bulunan Özkıraç, gelen talimatla kendisini sendika başkanlığından düşürülmesi için harekete geçen kesimin, olağanüstü genel kurul için imza topladığını hatırlattı.

Özkıraç, toplanan 264 imzanın 205’e düşürüldüğünü ve olağanüstü genel kurul talebinin reddedildiğini açıkladı.

Özkıraç, “Yarın da sendikalar mukayyitliğinden resmi belgeyi alacağız ve basınla paylaşacağız” dedi.

“Yine talimat verildi, tekrar imza toplayacaklar”

Özkıraç, Ekonomi ve enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın, dün Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanlığı seçimini yeniden kazanması üzerine, yeni bir olağansütü genel kurul yapılması adına bir talimat daha verildiğini söyledi.

Özkıraç, “Aldığımız bilgilere göre, yine bir talimat sonucu olağanüstü genel kurul için yeniden imza toplanacağını öğrendik” dedi.

“Görevimin başındayım, hiç bir yere gitmiyorum”

Özkıraç, kendilerinin mücadelesinin emek mücadelesi olduğunu hatırlatarak, “Bizim kavgamız, Kıb-tek’in satılmaması kavgasıdır, bizim kavgamız AKSA’nın bu ülkeden defolup gitmesi kavgasıdır” ifadelerini kullandı.

Özkıraç ayrıca şunları söyledi:

“439 çalışan imza kampanyasına katılmamıştır. Buna rağmen şimdi de istifa edeceğim hakkında iddialar ortaya atıyorlar. Bilsinler ki Özkıraç, olağan genel kurula kadar görevinin başında mücadeleye devam edecektir. Hiç bir yere gitmiyoruz”

Talimatı Arıklı mı verdi?

Ayrıca, geçtiğimiz dönem olağan genel kurulda Özkıraç’ın rakibi olan Çağlayan Cesurer’in sosyal medya hesabından paylaştığı ‘olağanüstü genel kurul’ çağrısına, Ekonomi Bakanı Arıklı’nın da beğeni bırakması, talimat iddialarını güçlendirdi.

 

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu