KıbrısManşet

LTB, sivrisinek mücadelesinin kapsamını genişletti

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), sivrisinekle mücadelenin etkin olabilmesi için yurttaşın katkısının gerekli olduğunu vurguladı

Yurttaşların yardımının önemli olduğu vurgulandı

LTB’den yapılan yazılı açıklamada, mücadelenin en etkin şekilde devam etmesinde yurttaşların yardımının önemli olduğu vurgulandı.

Bahçe sahiplerinin bu alanları kontrol etmesi, içerisinde su bulunan kapları devirmesi, besledikleri canlılara verdikleri suları haftada bir değiştirmesinin önemli olduğu ifade edilen açıklamada kırık rögar kapakları varsa bunları tamir ettirmesi, çürük su depoları varsa bunları değiştirmesi ile bu kapsamlı mücadelede LTB’ye yardımcı olabileceğinin altı çizildi.

Bir bardak su olan bir kaynaktan yüzlerce sivrisinek üreyebilir

Sadece bir bardak su olan bir kaynaktan yüzlerce sivrisinek üreyebileceği vurgulanan açıklamada, hamamböceği mücadelesi kapsamında tüm Lefkoşa’da ilaçlamada bulunan ekiplerin tespit ettikleri açık su kaynaklarını rapor ettiği ve bölge ekiplerinin bu noktalarda ilaçlamada bulunduğu belirtildi.

LTB bünyesinde dere ekibi, arıtma ekibi, gölet ekibi ve bölge ekiplerinin planlı şekilde ilaçlama yaptığı kaydedilen açıklamada, ilaçlamada biyolojik lavrasit kullanıldığı ifade edildi.











Başa dön tuşu