KıbrısManşet

Erhürman: İnsan açıklamaları şaşkınlık içinde dinliyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi genel kurulunun geç açılmanı eleştirerek “Yürütmede zaten durum ortada. Yasamada da saldım çayıra mevlam kayıra gidiliyor” dedi

Erhürman: İnsan açıklamaları şaşkınlık içinde dinliyor

Meclis oturumunda konuşan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Erhürman, “İnsan açıklamaları şaşkınlık içinde dinliyor. Meclisteki şaşkınlık, orada da ortaya çıkıyor” dedi.

“Tatar’ın açıklaması inanılır gibi değil”

Tatar’ın “50 seneden sonra ilk kez yeni bir şeyler söylemeye gidiyoruz” açıklamasını kürsüden aktaran Erhürman, “İnanılır gibi değil. Bu kadar eski bir tezi 50 sene sonra tekrardan ısıtarak gündeme getirmenin yeni bir şey söylemek olarak adlandırılması daha kötüdür” dedi.

Erhürman, Tatar’ın yaptığı açıklamayla Kıbrıs sorunundaki bilgi düzeyinin ‘hayret verici ve şaşırtıcı’ olduğunu da belirtti.

“Akıl yoluna dönmekte yarar var”

Cenevre’deki görüşmeler açısından bir an önce akıl yoluna dönmekte yarar olduğunu ifade eden Erhürman, akıl yolunun ise Birleşmiş Milletler (BM) parametrelerinin kararlarında net olduğunu kaydetti.

Çok ilginç günlerden geçildiğinin altını çizen Erhürman, “Hükümetin birinci stratejisi kulağının üstüne yatma olarak tarif edilebilir” dedi.

“Hükümet sağlık ve eğitimi mesele etmiyor”

Sağlıkçıların grevlerine ve eğitimindeki kayıplara da dikkat çeken Erhürman, hükümetin bunları mesele etmediğini vurguladı.

Erhürman, “12’nci sınıflar güya yüz yüze eğitime başladı. Ortada fiilen yüz yüze eğitim yok. Hükümete göre bu da sorun değil” dedi.











Başa dön tuşu