KıbrısManşet

Atan: Kamuda örgütlü 6 sendika olarak Ercan Havalimanı’nda greve gidiyoruz

Kamuda örgütlü 6 sendika, Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile yapılan görüşmede sonuç çıkmadığı gerekçesiyle Ercan Havalimanı’nda greve gidiyor

 

Atan: Görüşmeden sonuç çıkmadı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, Özgür Gazete’den Mustafa Baflı’ya yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile görüştüklerini; fakat görüşmeden sonuç çıkmadığını söyledi.

 

Kamu Sen, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Vergi-Sen, Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) olarak, daha önce kamu görevlilerinden yapılan kesintinin nereye harcandığını, hayatı ucuzlatmak adına nasıl adımlar atıldığını sorduklarını belirten Atan, son yapılan iki atama kararından da dönülmesini talep ettiklerini söyledi.

 

“Dünür ataması ve bağımsız milletvekilleri için yaptıkları atama geri alınsın”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in dünürünün atanma kararı ile Halkın Partisi’nden (HP) istifa eden 3 milletvekilinin ısrarı sonucu Devlet Planlama Örgütü’ne yapılan atamanın geri alınmasını istediklerini aktaran Atan, “Oğuz ile yapılan görüşmeden bir sonuç çıkmadı. Eğer grev yasağı konmazsa, Ercan Havalimanı’nda yarın grev var, uçuşlar aksayacak” dedi.











Başa dön tuşu