KıbrısManşet

Hükümet sendikaların eylemini 60 gün süreyle yasakladı

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti, akşam saatlerinde Bakanlar Kurulu‘nda aldığı bir kararla, 6 sendikanın Ercan Havalimanı ve Sivil Havacılık Dairesi’nde yapacağı grevi 60 gün süreyle yasakladı

Bakanlar Kurulu acil toplandi

 

Başbakan Ersan Saner’in çağrısıyla bugün akşam acil toplanan Bakanlar Kurulu Kamu Sen, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) ve Vergi-Sen‘in,  yarın yapacağı grevi 60 gün süreyle yasakladı.

Özgür Gazete’ye konuşan, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, hükümetin bu hamlesinin, demokrasiden ne anladıklarını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Bengihan: Onlara da bu yakışırdı

 

Polis tarafından kararın az önce kendilerine tebliğ edildiğini belirten Bengihan, “Hükümetin sorunlara çözüm yerine, demokrasiden nasibini almamış hamlelerle grevimizi yasaklanması, tam da bu hükümete uygun bir karardır” dedi.

Sorunu çözme konusunda ekonomik önlem alamayanların, emekçilerin demokratik haklarını engellemeyi tercih ettiğini belirten Bengihan, “Onlara da yakışan budur” dedi.

Neler olmustu?

Kamu Sen, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) ve Vergi-Sen, Hayat Pahalılığı Ödeneğı’nin 3 ay süreyle geri ödemesiz durdurulması kararı sonrası, geçtiğimiz hafta meclis önünde eylem yapmıstı.

Eylem sonrası grev kararı alan sendikalar, Maliye Bakanı Dursun Oğuz’a taleplerini içeren bir mektup göndermiş ve 13 Nisan’a kadar da süre vermişti.

Sendikalar, bugün öğle saatlerinde, kilit nokta olan Ercan Havalimanı ve Sivil Havacılık Dairesi‘nde greve gitme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu