KıbrısManşet

Turizm sezonu öncesi Türkiye yeni Wuhan oldu

 

  • Küresel mali piyasalar, yeni haftanın ilk iş gününe, bir miktar da olsa Rusya-Ukrayna arasında cereyan eden gelişmeler ve bu bağlamda Karadeniz ekseninde tırmanan jeopolitik risk algısı ve ısınan sular nedeniyle olumsuz bir seyirle başladı.
  • Dün de bültenimizde detaylı bir şekilde ele aldığımız üzere, İstanbul Boğazları‘nın kritik bir rol oynadığı, Türkiye‘nin Rusya ile ABD arasında seçim yapmaya zorlandığı beklentisi ile, içeride de hava, özellikle günün ilk yarısında pek de iyimser değildi.
  • Lakin, risklerin şu aşamada çok da tırmanamayacağı beklentisinin gün içinde ağırlık kazanması ile, endişeli hava yerini temkinli bir seyire terk etti. Sabah saatlerinde 8,22 seviyesine kadar yükselen USDTRY kuru, günün ikinci yarısında bildiğimiz seviyeler olan 8,15 etrafında dinlenmeye geçti.
  • Lakin aynı iyimserliği hisse senedi piyasaları için söyleyemiyoruz. Bir tarafta şirazesinden çıkan covid-19 yeni vaka sayıları (hemen hemen her gün dünyada en yüksek vaka sayıları Türkiye’den geliyor) nedeniyle gündemde olan tam kapanma risk, diğer tarafta ise belki de Ukrayna ile Türkiye diyaloğuna karşı Rusya’dan gelen 15 Nisan – 1 Haziran arası gidiş / dönüş uçak seferlerinin sınırlandırılması moralleri bozdu.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

 











Başa dön tuşu